четвртак, 30. децембар 2010.

Omiljeni postovi 2010.-e

Za kraj godine, da se preslišamo. Pregled onih igara kojih se M sa uživanjem igrao, igračaka koje smo napravili i koje su mu još uvek itekako zanimljive i onih aktivnosti koje su morale biti ponovljene i po više puta, jer su bile veoma zabavne. Mi se ovih dana podsećamo nekih, ovo listanje po sopstvenom blogu nam je prekratilo par dosadnih popodneva :).
Uživajte!

Januar
Godinu su otvorili ovaj set za prepričavanje priče o gladnoj gusenici i najjednostavnija slagalica ikad viđena koja se i dan danas izvlači sa police bar svakog drugog dana.


Februar
Još jedna jednostavna slagalica sa kojom se M još uvek igra, popularna, valjda, zbog tematike. A, u februaru smo se prvi put igrali sa penom za brijanje, što smo kasnije ponavljali još puno puta.



Mart
Gnječenje plejda sa skrivenim predmetima je danima bio pravi hit. A, napravili smo i knjigu ''Šta od njih dobijamo''.


April
Zbog M'ovog zanimanja za saobraćajne znake napravili smo semafor sa kojim se M igrao sve dok se semafor nije raspao. Zanimanje za ptice je dovelo do pravljenja ovih kartica za spajanje na temu ptica.


Maj
U maju smo pravili porodicu od papira, ježića od štipaljki i M je naučio delove tela uz par rundi ove igre. Bili smo na moru, gde smo sakupili dosta uglačanih pločica od kojih sam napravila pločice za pričanje priča.



Jun
Sa letom je došlo i puno igranja sa vodom, pranja automobila i slikanja napolju. Istraživali smo slikanje po raznim teksturama.



Jul
Najtopliji mesec je doneo puno zabave, kao što je crtanje uz pomoć autića, a i otkrili smo jednostavan način kako da napravimo knjižice od papirnih kesa.


Avgust
M je učio da čeka svoj red uz igru sa kockom i automobičićima, lupa je postala zanimljiva, pa sam napravila ove kartice za sparivanje uz pomoć lupe, a napravili smo i divne balansirajuće leptira, koji su se, doduše, više svideli meni nego M :).



Septembar
Igrali smo se sa igralištem od grančica, M je naučio imena mesečevih mena uz pomoć ove kutijice, a popularno je bilo i biti doktor tih dana.


Oktobar
M je od tate dobio penjalicu u dvorištu, mlatio je po pinjati, i igrao se sa muralom od trulex krpa.


Novembar
Po ko zna koji put ove godine M je tražio da pravi blatnjave tragove uz pomoć svojih autića, počeli smo sa tradicijom godišnjeg oslikavanja M'ove siluete, a boja sipana u bočice od šampona je donela sada već sate zabave.


Decembar
M uživa da priča priču o dedi i repi uz pomoć ovog seta. Prave kockice su ušle u igru uz pomoć ove igre sa slagalicama. A, pripreme za Novu godinu je obeležila ova jelka koju je tata napravio.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovo su moje i M'ovi omiljene aktivnosti o kojima smo pisali. Da li vi imate neki favorit sa našeg bloga? Bilo bi nam drago da vas čujemo!

Srećna Nova godina, svima!

4 коментара:

  1. Neke tvoje ideje smo primjenile,al nekako mi je izmakla ona jednostavna slagalica pa ću ju kasnije isprobat s Hanom. Makar je već prerasla taj uzrast,mislim da će joj svejedno bit zanimljiva.A ti za više Montessori ideja pogledaj blog http://leptir-mojpribor.blogspot.com/
    Primjetit ćeš možda da sa promijenila nick iz hanci06 u huana,jer se tim imenom češće potpisujem na forumima pa da pojednostavnim i da se zna da smo ista osoba :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, Huana ;).
    Vec sam redovan citalac i postovalac bloga Leptir, sjajan Montessori blog, koji svima preporucujem.
    Ljubi ljupkicu!

    ОдговориИзбриши
  3. Pa čini se da ste imali odličnu godinu i dobro se zabavili. Ana, hvala na posjeti mom blogu. :) Pratim te sada putem maila pa ću češće navraćati. :)

    Još nešto, ukoliko planiraš i dalje na svojim postovima koristiti i engleski jezik, slobodno dodaj svaki petak linkove ovdje: http://best-toys-for-toddler.blogspot.com/2011/01/high-paw-show-us-your-best.html (moj drugi blog) ;)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails