четвртак, 30. децембар 2010.

Omiljeni postovi 2010.-e

Za kraj godine, da se preslišamo. Pregled onih igara kojih se M sa uživanjem igrao, igračaka koje smo napravili i koje su mu još uvek itekako zanimljive i onih aktivnosti koje su morale biti ponovljene i po više puta, jer su bile veoma zabavne. Mi se ovih dana podsećamo nekih, ovo listanje po sopstvenom blogu nam je prekratilo par dosadnih popodneva :).
Uživajte!

Januar
Godinu su otvorili ovaj set za prepričavanje priče o gladnoj gusenici i najjednostavnija slagalica ikad viđena koja se i dan danas izvlači sa police bar svakog drugog dana.


Februar
Još jedna jednostavna slagalica sa kojom se M još uvek igra, popularna, valjda, zbog tematike. A, u februaru smo se prvi put igrali sa penom za brijanje, što smo kasnije ponavljali još puno puta.Mart
Gnječenje plejda sa skrivenim predmetima je danima bio pravi hit. A, napravili smo i knjigu ''Šta od njih dobijamo''.


April
Zbog M'ovog zanimanja za saobraćajne znake napravili smo semafor sa kojim se M igrao sve dok se semafor nije raspao. Zanimanje za ptice je dovelo do pravljenja ovih kartica za spajanje na temu ptica.


Maj
U maju smo pravili porodicu od papira, ježića od štipaljki i M je naučio delove tela uz par rundi ove igre. Bili smo na moru, gde smo sakupili dosta uglačanih pločica od kojih sam napravila pločice za pričanje priča.Jun
Sa letom je došlo i puno igranja sa vodom, pranja automobila i slikanja napolju. Istraživali smo slikanje po raznim teksturama.Jul
Najtopliji mesec je doneo puno zabave, kao što je crtanje uz pomoć autića, a i otkrili smo jednostavan način kako da napravimo knjižice od papirnih kesa.


Avgust
M je učio da čeka svoj red uz igru sa kockom i automobičićima, lupa je postala zanimljiva, pa sam napravila ove kartice za sparivanje uz pomoć lupe, a napravili smo i divne balansirajuće leptira, koji su se, doduše, više svideli meni nego M :).Septembar
Igrali smo se sa igralištem od grančica, M je naučio imena mesečevih mena uz pomoć ove kutijice, a popularno je bilo i biti doktor tih dana.


Oktobar
M je od tate dobio penjalicu u dvorištu, mlatio je po pinjati, i igrao se sa muralom od trulex krpa.


Novembar
Po ko zna koji put ove godine M je tražio da pravi blatnjave tragove uz pomoć svojih autića, počeli smo sa tradicijom godišnjeg oslikavanja M'ove siluete, a boja sipana u bočice od šampona je donela sada već sate zabave.


Decembar
M uživa da priča priču o dedi i repi uz pomoć ovog seta. Prave kockice su ušle u igru uz pomoć ove igre sa slagalicama. A, pripreme za Novu godinu je obeležila ova jelka koju je tata napravio.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovo su moje i M'ovi omiljene aktivnosti o kojima smo pisali. Da li vi imate neki favorit sa našeg bloga? Bilo bi nam drago da vas čujemo!

Srećna Nova godina, svima!

4 коментара:

 1. Neke tvoje ideje smo primjenile,al nekako mi je izmakla ona jednostavna slagalica pa ću ju kasnije isprobat s Hanom. Makar je već prerasla taj uzrast,mislim da će joj svejedno bit zanimljiva.A ti za više Montessori ideja pogledaj blog http://leptir-mojpribor.blogspot.com/
  Primjetit ćeš možda da sa promijenila nick iz hanci06 u huana,jer se tim imenom češće potpisujem na forumima pa da pojednostavnim i da se zna da smo ista osoba :-)

  ОдговориИзбриши
 2. Hvala, Huana ;).
  Vec sam redovan citalac i postovalac bloga Leptir, sjajan Montessori blog, koji svima preporucujem.
  Ljubi ljupkicu!

  ОдговориИзбриши
 3. Pa čini se da ste imali odličnu godinu i dobro se zabavili. Ana, hvala na posjeti mom blogu. :) Pratim te sada putem maila pa ću češće navraćati. :)

  Još nešto, ukoliko planiraš i dalje na svojim postovima koristiti i engleski jezik, slobodno dodaj svaki petak linkove ovdje: http://best-toys-for-toddler.blogspot.com/2011/01/high-paw-show-us-your-best.html (moj drugi blog) ;)

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails