петак, 17. децембар 2010.

Novogodišnje čestitke 2. deo


Poslednja serija novogodišnjih čestitki je napokon završena. Odlučila sam se za ovu jednostavnu formu jelke i ovakav način ukrašavanja, jer je M mogao da učestvuje u ukrašavanju.
Čestitke sam isekla od zelenog hamer papira, a zatim sam na jednoj od njih slobodnom rukom iscrtala motiv jelke. Isekla sam po linijama, pa iskoristila tu, isečenu, čestitku da motiv precrtam i na ostale čestitke. Kad sam sve isekla, na red je došlo ukrašavanje.
Da bi napravili otiske koji će podsećati na kugle za jelku iskoristila sam nekoliko drvenim valjaka i jedan komad šargarepe isečen u obliku zvezde. M ih je umakao u boju i pečatirao po čestitkama. Oduševilo me je kako je bio pažljiv i što nije bilo razmazanih mrlja i umakanja jednog oblika u više boja. Posle korišćenja, svaki pečat je pažljivo vraćao na mesto. Dok smo ukrašavali čestitke razgovarali smo koju će kome poslati. Nadam se da sam zapamtila :).
Kad se boja osušila, iskoristili smo moju ogrlicu od perlica, koju sam premazala belom bojom pa smo je zajedno prislanjali na čestitke da bismo dobili efekat trake od perlica za jelku.
Rezultatom smo svi zadovoljni.


We did a new set of our handmade New Year's cards.
I cut the cards out of thick green paper, and drew a Christams tree pattern on one of them. Then, I cut along the lines, and copied the pattern on the rest of cards.
We used several woden circular blocks, and a piece of carrot cut in the shape of star as stamps. When the paint dried, we used my old bead necklace to make the white pattern that you can see in the photo above.
We are all very pleased with the result.

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails