недеља, 30. мај 2010.

More i kako iskoristiti polomljene pločice za pričanje priča

Vratili smo! Bili smo na moru 8 dana, bilo je iscrpljujuće, ali okrepljujuće :D.
Prvih par dana našeg boravka, vreme je bilo prilično loše, dosta kiše, vetra, tako da smo samo šetali po plaži i skupljali fine kamenčiće i komade keramičkih pločica koje je more uglačalo. Bilo ih je u iznenađujućoj količini!
Kasnije bi, kad bi se vratili u apartman, M slagao pločice, pravio od njih ''kolaže'', ''gusenice'' od samo plavih ili samo belih komada, ''Dizinu luckastu stazu'' (iz Majstora Boba)... Ja sam mu napravila par slagalica, tako što bih iscrtala konture nekoliko komada pločica na parčetu papira, a on bi ih složio. Bilo mu je iznenađujuće lako.


Nosili smo bojice i na plažu. M se veoma svidela po kamenju. Crtao je uglavnom ribe i hobotnice, kako je rekao :).
A, onda su opet došli kišni dani, pa sam iskoristila gomilu pločica i od njih napravila pločice za pričanje priča!

Preporučujem svakom! Sakupite finih plosnatih kamenčića, komada uglačanog drveta, bilo šta na čemu možete da nactate predmete iz svakodnevnog života. ja sam koristila moj trajni, crveni marker, i prvobitno nacrtala nekih dvadesetak pločica. Odlično smo se igrali sa njima. I ja i M'ov tata smo po celi dan bili opsedani zahtevima za pričanje raznih priča.
Onda je M tražio i bager i traktor i oluk (da može da priča Itsy Bitsy Spider), i još mnogo šta, tako da se kolekcija povećala na nekih 40 komada.
A evo i njega kako priča neku svoju priču. 


Ova ide ovako ''Bio jednom jedan ----- i pita seku ----- hoćeš li na ringišpil, a ona kaže hoću i onda se spakuju i odu na ringišpil helikopterom. I ----- obuče jednu kapicu i sigra se sa vozićem. Dođe jedan Alfa-Romeo autić i dođe jedan helikopter i motor. I onda otišli na plažu, ----- pita hoćemo li da njupamo, njam, njam, torta.''

Ipak, drago mi je što smo se vratili, nedostajao mi je Google Reader :)

Prijatan dan!

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails