четвртак, 20. мај 2010.

Pirinač i lepakPrvo je M nanosio četkicom razvodnjeni lepak, a onda iz šejkera za začine sipao pirinač na lepak. Pirinča je bilo svuda! Onda smo prešli na suptilnije nanošenje pirinča prstima. Kad smo istresli višak pirinča, dobili smo slatke, šarene slike.
Onda M više nije hteo ništa da ima sa lepkom, već je tražio da ispisujem slova. On je naručivao, ja nanosila lepak u obliku slova, a ona je M nanosio pirinač na lepak. Dobili smo divna slova sa teksturom.
Veoma mu se svidelo. Tražio je palentu da sipa na lepak. Nismo imali pri ruci, tako da ćemo sledeći put probati slikanje sa lepkom i palentom na tamnom papiru.
Inača, ideju za ovu aktivnost sam sretala na mnoooogim blogovima.

Prijatan dan!

3 коментара:

 1. SUper ideja.
  Jao, sto cemo da vas kopiramo letos (kad konacno budemo kod kuce zajedno)

  ОдговориИзбриши
 2. Bok Ana! Tek sad sam pronašla tvoj zanimljiv blog :-)
  Vidim da povremeno postaš i o Montessori aktivnostima. Ako želiš, skokni do mog bloga, nadam se da će ti se svidjeti neke od opisanih aktivnosti, te da ćeš ih moći iskoristiti u radu s M!
  Pusa

  ОдговориИзбриши
 3. Hvala Milice :)
  Cao, Leptir! Hvala sto nas pratis! Tvoj blog pratim vec neko vreme ( Google FriendConnect me iz nekog razloga registruje pod e-mailom), vec sam dosta inspirativnih aktivnosti pronasla kod tebe! Pozdrav za tebe ! :)

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails