недеља, 18. децембар 2011.

Omiljeni postovi 2011.-e



Na kraju godine, vreme je da se podsetimo na sve igre kojih smo se igrali u 2011.-oj.

JANUAR


Pravili smo kobojagi sneg od toalet papira i sapuna, nahranili ptičice torticama za ptice, a hit meseca je bilo mešanje boja uz pomoć pipete koje smo ponavljali nekoliko puta od tad.


FEBRUAR


Pokazali smo vam kako se mi zabavljamo sa baterijskom lampom, napravili smo jos jednu personalizovanu knjigu i igrali se i učili o magnetima.

MART


Pravili smo strukture od stiropora i stazu za klikere, a proleće smo dočekali uz potragu za znacima proleća.

APRIL


Izveli smo prvi eksperiment sa sodom i sirćetom, pokazali vam jedan zanimljiv način mešanja boja, M je napravio svoj prvi grafikon, a ja sam vam otkrila koje igre koristimo da se zabavimo dok putujemo.

MAJ


Maj nam je prošao bez interneta zbog radova na kući. Jedini objavljeni post je bio o slikanju oklagijom.


JUN


Bojili smo pirinač za Roditelji portal, i igrali igru Pravac kretanja, još jedan hit kod M-a.

JUL


Pokazali smo vam kako da napravite jednostavne saobraćajne znake, M je užiiiiivao slikajući sa kockicama leda, a napravili smo i geotablu.


AVGUST


Poster Metamorfoza leptira koji je M napravio otiscima šake je bio i ostao jedan od najčitanijih postova na blogu. A tu je i moj favorit, instrument za pravljenje kiše (talasa).


SEPTEMBAR


M je učio koncept teže-lakše uz vagu domaće izrade, iskopavao je dinosaurusa kao pravi paleontolog i učio pesmu Deset ljutih gusara zahvaljujući magnetnom setu.


OKTOBAR


Opet smo dosta koristili belu tablu, ovaj put uz magnetni set Moje mesto u svetu, a M je još pravio otiske od lišća  i igrao se na džinovskoj tabli igre Zmije i merdevine.


NOVEMBAR


Podelili smo sa vama još jednu ideju za igru na betonu, igrali smo se u lavirintu od baštenskog creva i sa vazdušastim testom za igru. Tu je i moj favorit za ovu godinu, post Kako iskoristiti flajere i stare časopise.


DECEMBAR


U toku priprema za novogodišnje praznike M je pravio papirne svećnjake, a hit je bila igrica Napravi Sneška.


U Novoj godini vas čekaju nove igre. Sad pravimo pauzu do 2. januara kada se vidimo sa igrama koje sam sačuvala za januar da ne bi prošle previše nezapaženo pored sile novogodišnjih postova.

Srećna Nova 2012.-a!

3 коментара:

  1. pa lepo vam je protekla godina, ova blogerska, koju ste podelili sa nama ti i tvoj M :) želim da vam takva bude i ova koja sledi :)

    ОдговориИзбриши
  2. bilo je zabavnih avantura, da znas! Hvala i ja vama zelim veselu i sarenu Novu godinu!

    ОдговориИзбриши
  3. Bok! Čeka te nagradica: http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2011/12/best-blog-award.html

    Sretna 2012. :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails