уторак, 12. јул 2011.

Slikanje sa kockicama leda


Sećam se da sam prošlog leta, videvši kod Škrabalice ovu sjajnu zabavu, predložila M'u slikanje sa ledom, ali tad je tvrdio da mu je led previše hladan i kockice su ostale neupotrebljene.
Pošto je igra sa ledom ove godine dobila najviše ocene, reših da opet probam. I toliko mu se svidelo da je odmah pitao kad ću opet da mu napravim obojeni led!

Last year M wasn't interested at all into painting with ice cubes. But this year, ice has become very popular in this house, so I decided to try again.
I froze some icecubes with some food coloring in each. If you add a lot of food coloring, the colour will be more vivid, but it'll stain skin pretty much too. Don't worry, soaking in the bath helps get rid of it.


A, sve što treba da uradite za ovu super zabavu je da u kalup za led sipate vodu i u svaku kockicu dodate malo prehrambene boje po želji. Što jača boja, jači će biti otisci na papiru, ali i teže spiranje sa kože.

M had such fun! He drove ice cubes along a large sheet of thick paper, he ''parked'' them in different spots, he drew routes and streets.

Raširila sam veliki komad hamer papira na pod i M je odmah krenuo da vozi kockice leda po papiru, da crta puteve i da ih ''parkira u garažu''. Sjajno se zabavio, a slika će, mislim, zbog divnog miksa veselih boja, završiti na zidu njegove nove sobe. A, kao što Škrabalica predlaže, možete je iskoristiti za pakovanje poklona ili pravljenje čestitki.

You can use the paper painted this way as a great gift wrap or for making birthday cards.


Uživajte!

5 коментара:

  1. Odlična zabava, provereno i kod nas...

    Na vašem crtežu su divne i intenzivne boje, verujem da ste se dugo zabavljali duuuugooo prali ruke ;-)

    ОдговориИзбриши
  2. Ma lako za pranje kad je zabava dobra! A i osvježenje!

    ОдговориИзбриши
  3. this is such a fun summer time activity! I will have to try it!

    would love for you to link up your fun at my weekly child centered linky party - the Sunday Showcase http://momto2poshlildivas.blogspot.com/2011/07/ocean-theme-tissue-paper-foil-rainbow.html

    Bernadette

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala, dame ;)
    Bernadette, I'll skip to your blog right away

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails