петак, 11. новембар 2011.

Kako da iskoristite flajere, letke i stare časopise


Čuvate li stare časopise? Bacate li flajere iz poštanskih sandučića, novina, supermarketa...? Ja, uglavnom bacam. Mada, poneke i sačuvam. Posebno kataloge prodavnica nameštaja, akcija u supermarketima, kao i one jeftine, sedmične ''ženske'' časopise.
Nekad ih sama pregledam i isečem sve slike koje mislim da će nam u nekom trenutku koristiti, a ponekad ih prosto ostavim na M'ovom stolu uz par makaza. Prva varijanta je mnogo efektivnija u situacijama kada imam posao koji moram da obavim bez prekidanja, a druga kad imam vremena da se uključim i priskočim u pomoć.
Evo nekih ideja šta sa isečcima:


1. isečeni komadi nameštaja iz kataloga jedne prodavnice nameštaja, koje je M trebao da zalepi u odgovarajuće prostorije u stanu.

 
2. Autobus nacrtan na kartonu, koji je M obojio, a zatim pronašao putnike u časopisu koje je isekao i zalepio. U pozadini je još jedan kolaž, slike vozila koje je M isekao iz istog časopisa.


3. Police u supermarketu koje je M popunio namirnicama koje je isekao iz kataloga jednog supermarketa.


4. hrpa slika različitih predmeta, biljaka i životinja koje treba zalepiti na jedan od dva lista označenih sa ŽIVO i NEŽIVO.

Još par ideja koje smo do sada realizovali:

-slike osoba sa različitim izrazima lica koje treba zalepiti ispod odgovarajućeg smajlića (srećnog, tužnog, iznenađenog, ljutog...)
- kolaž smešnih lica od isečaka različitih delova lica (probaćemo i sa delovima tela)
-grafikoni za najmlađe napravljeni od isečaka vozila različitih boja (umesto vozila izaberite na primer odevne predmete u bojama)

Imate li vi neku ideju da podelite?

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails