недеља, 30. октобар 2011.

Beton kao tabla za društvene igre




Ovih dana je vreme u PG predivno. Toplo je za ovo doba godine, tako da gotovo sve sunčane sate provodimo napolju. Igramo se sa kredama i izmišljamo nove igre.
Tako ovih dana igramo ''Snakes and ladders'' samo što nam je tabla iscrtana na betonu(ako znate naziv ove igre na srpskom, priskačite u pomoć). Umesto kockice koristimo kockastu kartonsku kutiju sa ispisanim brojevima na svakoj strani.


Nacrtala sam 20 polja kružnog oblika jedno za drugim u dugom krivudavom redu. Ovakve igre obično imaju kockasta polja, ali je kredom lakše iscrtavati kružna. Na nekoliko mesta sam po jedno polje u donjem redu spojila sa poljem u gornje redu iscrtanim merdevinama. Zmije nisam koristila :). Koristimo jednostavna pravila: bacamo kocku i pomeramo se od starta onoliko polja koliko kocka pokazuje. Ako neko stane na crveno polje, od kog se nastavljaju merdevine, iz donjeg reda merdevinama prelazi u gornji i obrnuto. Pobednik je onaj ko prvi stigne do trofeja.


Broj polja sam namerno ostavila tako mali, jer su i igrači mali, i upravo toliko strpljenja imaju za jednu partiju. Igrali smo ovu igru nekoliko dana, dok nam je rosa i vetar nisu prilično izbrisali.
Izvinjavam se što su slike nejasne, ali koliko god se trudila da napravim bolju fotografiju, sunce je bilo nemilosrdno, a ni oštećeni beton mi nije bio od koristi. Nadam se da ste uhvatili suštinu.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails