петак, 7. октобар 2011.

Vulkan, soda i sirće




Veoma volimo da eksperimentišemo sa sodom bikarbonom i sirćetom. Nakon duvanja balona uz pomoć sode i sirćeta, eksperimentisali smo sa  dodavanjem sirćeta špricem i pipetom u sodu rasprostrtu po tacni. Na sloj sode sam dodala tačkice prehrambene boje, a M je uživao gledajući kako soda penuša i meša boje. Na kraju se sve pretvorilo u raznobojnu ekspoloziju penušavih boja.

M and I love experimenting with vinegar and  baking soda. After inflating a balloon with the mixture of the two, M played with adding drops of vinegar onto a layer of baking soda and powdered food colouring, using a syringe and a medicine dropper.



Pravili smo i mini vulkan u dvorištu (više puta), mada su slike sa tih događaja loše, ali evo kako je to izgledalo jednom prilikom. Definitivno jedna od omiljenih M'ovih aktivnosti ovog leta. Uputstvo od Škrabalice, jedino što smo mi iskoristili gomilu zemlje da napravimo vulkan umesto testa za igru. I, naravno, ovome je prethodilo upoznavanje sa vulkanima i gejzirima preko snimaka na YouTube.

But M's favourite activity this summer was making volcano eruptions in our backyard.We used these instructions, and kept building and playing with volcanoes whole summer. 

Za sledeće leto smo ostavili još par igrarija sa sodom i sirćetom, otom potom.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails