четвртак, 29. септембар 2011.

Dinosaurusova jaja



Odavno se spremam da sprovedemo ovu aktivnost, koju sam videla prvi put ovde. I na znam zašto mi je trebalo tako dugo, jer je ceo proces spremanja brz i jednostavan.
I tako, danas je M bio paleontolog.

I first saw these clay dinosaur eggs here. So, today M was a paleontologist.  


Sve što je potrebno je pakovanje gline (ili nekoliko, ako želite više dinosaurusovih jaja da napravite). U komad gline umotate figuricu dinosaurusa, napravite oblik jajeta i ostavite na suncu da se osuši.
M je dobio jaja, već je upoznat, što kroz knjige što kroz filmove na Youtube-u, kako izgledaju fosilizovana jaja dinosaurusa. Dala sam mu i jedno malo šilo, drveni čekić i staru četkicu za zube. Pokazala sam mu kako da postavi šilo da bi razbio jaje.

You need some self-hardening clay, dinosaurs figurines, a wooden hammer, old toothbrush, and a big nail. Place a dinosaur figurine in a piece of clay, then shape it up into an egg. Let dry in the sun. Give kids a big nail and a hammer, and show them how to excavate a dino.


M je uživao. Skinuo je svaki komad gline i očistio svoje dinosauruse.
A, onda se nauživao pretvarajući komade slomljene ''ljuske'' u prah.
Inače, imena dinosaurusa učimo kroz knjige i kartice koje smo preuzeli odavde, mada ih koristimo uglavnom za igru memorije.

It would be great to introduce kids with fossils of dinosaursć eggs before this activity, through videos on Youtube, and illustrated books. 
And don't forget to let them smack the pieces of clay into dust!

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails