среда, 28. јул 2010.

Najjednostavnije knjige reciklažom starog papira



Od kada se na The Artful Parent pojavio tekst o knjizi ''Handmade Books for a Healthy Planet'', autorke Suzan Kapusčinski Gajlord, po blogovskom svetu je nastala prava pomama pravljenja knjigica. Naravno, i mi smo iskoristili par kišnh dana da se i mi oprobamo u ovoj veštini.
Napravili smo ih ukupno tri, naravno ja sam bila zadužena za sečenje i savijanje, a M za dekoraciju. Koristili smo papirne kese, novine, komade raznobojnih papira, bojice, markere, isečke iz magazina, kutije od karnfleksa i krekera. Sve su napravljene tzv. harmonika stilom, jer mi se dopala ideja da ih otvorene možete negde i izložiti.
Ova sa prve slike je hit, M je uživao dok je lepio sićušne komadiće papira koje sam mu ja prethodno isekla, da bi napravio bager, kamion, voz i automobil.
Druga je M'ova priča o odlasku na ringišpil koju sam ja zapisala na stranice knjige, a on ukrasio, a u trećoj su njegovi crteži automobila.
Ceo postupak za pravljenje harmonika-knjige, a i ideje za drugačije formate, možete nači na sajtu Making Books, a još puno ideja na njihovom blogu.
Sigurna sam da se ovde nećemo zaustaviti. Već planiram jednu finiju knjigicu-foto album koju ćemo ukrasiti točkićima sa M'ovih polomljenih autića.
A sve ovo me je podsetilo na naše drugare sa bloga Plavo nebo, žuti kamen, koji isto tako jako vole da prave knjige, pogledajte kakve ovde i ovde. Drugari, pozdrav za vas!

Svima, prijatan dan :)

2 коментара:

  1. Mi trenutno radimo poster za učenje slova,al vidim da ni knjigica ne bi bila loša ideja.Zbog toga,a i zbog svih drugih ideja,pokupi nagradu na mom blogu!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Hanci, ne znam sta je sa ovim postavljanjem komentara na mom blogu, tek sad vidim ovu poruku

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails