уторак, 16. март 2010.

Astronauti, kamenčići i voštane bojice...

Prošla nedelja je prošla u znaku astronauta i raketa. Jednog dana, dok smo M i ja birali slike iz časopisa koje ćemo da iskoristimo za pravljenje kolaža, M je video sliku astronauta. Naravno, pitao je ko je to, a ja sam odgovorila da je to čika koji putuje do Meseca. Odjednom, oči su mu se raširile, slika je odmah morala da se iseče, a onda su usledila dodatna pitanja. Naravno, ništa od toga ne bi bilo da sam ja rekla da je to čika koji putuje u svemir ili na Mars, ali Mesec...! Pa, M će da ga primeti na nebu u po' dana, a ako izlazimo iz kuće uveče, položaj i izgled Meseca obavezno moraju da se zapaze.
I zato smo malo koristili YouTube, gledali snimke astronauta na Mesecu, lansiranja rakete u svemir, pravili raketu od raznobojnog papira, i lansirali čaše od jogurta, pardon,...rakete, uz pomoć plastičnih čaša i gumica, po ovom recetpu.
M je napravio dosta kolaža od slika izrezanih iz raznih časopisa, sa kojima se sada igramo takozvanu ''I Spy'' igru, tj. jedno kaže šta vidi na slikama, a onda onaj drugi mora da pronađe tu sliku. Odlična igrica da se prekrati vreme, i uz to poradi na postojećem rečniku i da mu se dodaju nove reči. (u donjem levom uglu se vide neki od kolaža)
Ove nedelje mi je prvi put ''pomagao'' u kuhinji, pravili smo  mafine koje on obožava, a iza nas je ostao neopisiv nered.
Iskoristila sam i sve njegove polomljene voštane bojice i od njih napravila ove preslatke ''kolačiće'' (prema uputstvu sa Škrabalice) misleći da će M tako više pažnje obratiti na crtanje sa voštanim bojicama, a manje na markere, ali prevarila sam se... Bar mu se sviđa kako izgledaju, pa voli da ih slaže jedan na drugi. A, i meni su preslatki.

Za kraj nedelje, bili smo na plaži prvi put ove godine. Iako je vetar duvao veoma jako, M, a i ja i M'ov tata, super smo se proveli kopajući u pesku i skupljajući kamenčiće i komade uglačanog stakla. Svratili smo i do Arheološkog muzeja u Budvi, videli svašta nešto zanimljivo, i budući da su ulaznice za muzej sve što smo tog dana potrošili, bio je to divan izlet za 4€ ;).
Za M, najbolji pronalazak tog dana su bili komadi keramičkih pločica u obliku pravougaonika i trougla sa kojima se igra neprestano, evo, treći dan, uporno od njih praveći kućicu :)


Prijatan dan!

6 коментара:

  1. Fantasticno. Dobili smo nove ideje. Koje mafine pravite (treba nam recept)?
    Pozdravite nam more :( kad ga vidite sledeci put :)

    ОдговориИзбриши
  2. Po receptu M'ove strine: solja int. brasna, pola razanog brasna, pola ovsenih pahuljica, solja jogurta, solja mleka, malo oraha, praska za pecivo, malo sode bikarbone, solja borovnica, pola solje brusnica, malo ulja, malo secera, kore od limuna, i to sve samesati i peci pola sata u plehu za mafine. M ove najvise voli.

    More cemo pozdraviti vec za vikend, ja se nadam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mljac.Pravim cim kupim sve potrebne sastojke. Borovnice mogu da nadjem smrznute, ali brusnice... Jel mogu susene, pa da ih rehidriram?

    ОдговориИзбриши
  4. a borovnice sveze?
    A umesto oraha (ne volim ih) lesnik ili kikiriki? mljac, tako puno mogucnosti...
    Jednom prilikom sam jele energybar, fantastican, a od sastojaka su bili samo suve urme, suve visnje i bademi. Pretpostavljam da ovo moze lepo da se izblenda, pa oblikuje rukama. Ako uspe, hvalicu se.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails