понедељак, 6. септембар 2010.

Igralište od grančica i papira

Prst je još uvek zavijen, pa mama radi punom parom ne bi li našla zanimacije koje ne uključuju igru sa vodom i prašinom :).
Šetamo puno i M uvek kući iz šetnje donese bar jednu grančicu. Služe mu kao dirigentska palica, pecaljka, štap za poštapanje, motika, sve što mašta zamisliti može!
I, tako dok smo sedeli napolju, i dok je M čitao neke knjige uživajući u hladu, ja sam sakupila par njegovih grančica, uzela malo običnog kanapa, praznu korpicu od jaja i makaze i na brzinu napravila ovu malu ljuljašku.


Onda je došlo vreme da M odspava, a ja sam za to vreme napravila klackalicu i tobogan da upotpunimo ovaj parkić. Trebale su mi grančice i konopac za merdevine i jedna dugačka kutija i tuba od papirnih ubrusa prerezana po dužini za tobogan. Na slici vidite kako je M sakrio figurice ispod tobagana, upravo onako kako se on uvek krije kad odemo u park :).



Od komada kartona, jedne papirne tube od toalet papira, dve korpice od kutije za jaja i jednog drvenog šrafa sam napravila klackalicu.



I sve je bilo gotovo za petnaestak minuta. Kad se M probudio, sve smo preneli u peskarnik, koji je napunjen šljunkom, sličnom onom kakav je u parku gde se M igra.
Ljuljaška je pravila probleme, jer su figurice bile preteške za lako sedište od korpice za jaja, ali je M rešio problem kad ga je napunio kamenčićima. Od tad koristimo njegov metod i ljuljaška besprekorno funkcioniše.






Prijatan dan!

8 коментара:

  1. Fantasticna ideja, svaka cast.
    Dakle, ne mogu da verujem da nisam poslala prethodni komentar (na prethodni post)....A uredno sam razmislila i otkuckala.
    Nista. Moram da kazem da mi je bas zao zbog vaseg prstica. Nadam se da cete uskoro da se sredite.

    ОдговориИзбриши
  2. Ma kad je nužda,mama smisli svašta da se ispuni vrijeme.Svako zlo za neko dobro! Da prstić nije ozljeđen,sad biste trčkarali kroz vodu i ne bi bilo ovih divnih igračaka :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, Milice i Ana Marija :)
    Jedva cekamo da prst ozdravi, imam jos toliko toga da probam sa njim, da JA ne mogu da docekam da se igramo ;)

    ОдговориИзбриши
  4. What an amazing playground! I really love it. There's a blog all about different playgrounds around the world that I enjoy reading: http://playgrounddesigns.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Thank you so much! :)
    Your blog is such an inspiration!
    And thanks for this lovely blog recommendation.

    ОдговориИзбриши
  6. Oh, I just now saw your post on our Facebook wall! Love your playground! :))) Thanks for sharing a link!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails