понедељак, 19. јул 2010.

Naša tabela za navikavanje na nošu



O uspešnosti tabela za učenje dece da idu na nošu sam čula iz mnogih izvora. Na internetu se mogu naći i preuzeti već gotove tabele, ali je, čini mi se najefikasnije kada napravite neku koja odgovara detetovim interesovanjima.
Ja sam ovu prugu i vozić napravila za manje od pola sata, i mada ne izgleda prelepo, M'u se sviđa, i što je najvažnije, nema više ubeđivanja i nagovaranja da treba da ide na nošu. Na slici je prikazan sistem po kom radi. Na pruzi sam po sredini isekla jednu traku kja ide celom dužinom pruge (ostavila sam sastavljene samo po centimetar sa obe strane). Na poleđini vozića je ova ''falta'' koja fino upada u usečeni deo i vozić fino klizi napred nazad po pruzi.
Piškenje smo uglavnom savladali, poneki incident tu itamo, ali zato kakenje je išlo mnogo teže. Do pojave vozića i obećanja da ako pet puta piški ili kaki u nošu, dobija komadić čokolade, koju M obožava! Posle svakog uspešno obavljenog zadatka, sam pomeri vozić na sledeću stanicu i unapred se raduje zadnjoj!

Priajtan dan!


5 коментара:

  1. O,super ti je ova tabela!Drago mi je da uspjevate.

    ОдговориИзбриши
  2. Ooo kako je dooobro, ja nisam imala ni predstavu o ovome. Mada je nama (da kucnem u drvo) taj deo "posla" išao super. Nije da nisam bila u frci, samo se pokazalo da sam se više bedačila nego što je ustvari trebalo. Ali pošto se na početku nikada ne zna kako će teći obuka i kada će joj se videti kraj, pozdravljam ovaj način! I držim vam palčeve.

    ОдговориИзбриши
  3. Ćoa. Koliko je M imao mjeseci kada ste počeli sa ovim treningom?

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails