недеља, 31. јануар 2010.

Tačkasti markeri od recikliranih flašica



Usled stalne upotrebe za pravljenje testa za igru, pirinča i testenine u boji, u mom kuhinjskom ormariću se stvorio priličan broj ovih malih, plastičnih flaša od prehrambene boje. U većini se nalazi samo malo obojene tečnosti na dnu.
Na pamet mi je palo da probam da od njih napravim tzv. Do-A-Dot markere, markere kojima se tačka po papiru, a koje u mnogim zemljama podjednako koriste Bingo igrači i deca :-). I, da se pohvalim, ideja je prilično uspela, ovi moji markeri rade! Jeee!
Materijal i alat potrebni: flašica od prehrambene boje, tanki, čvršći sunđer (ja sam koristila Trulex krpu), makaze, vodootporni lepak (nema ga na slici, ali koristila sam vrući lepak u pištolju), papirni ubrusi.
Iseče se komad sunđera u obliku kruga, otvori se flašica, vrh se dobro očisti i osuši ubrusom, na vrh bočice oko otvora se nanese tanki sloj lepka, krug od sunđera se zalepi preko, obriše se višak lepka i ostavi da se osuši onoliko dugo koliko piše na bočici lepka.
Kad se lepak osuši, otvorite bočicu, dodate sa vodom rastvorene prehrambene boje, ili neku drugu sa vodom rastvorenu boju, vratite vrh na mesto i:
Ta-daaaa!


M još nije imao prilike da isproba ovaj izum, jer mislim da bi mu bilo zanimljivije da pokuša skine sunđer sa vrha bočice nego da crta sa njim, ali morala sam da probam da li moja ideja funkcioniše. Starijoj deci bi zasigurno bili zabavni, a svakako su (bar na kratko) sačuvali okolinu od još nerazgradive plastike.
Go Green! :-D

Prijatan dan!

2 коментара:

  1. Fenomenalno, moracemo uskoro da isprobamo. Vase su igre sve zanimljivije, sto se ideja tice izgleda da vi tek hvatate zalet. Uzivajte u igri, pridruzicemo vam se kad god mozemo.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Ninocka, sto je stariji igre su sve zanimljivije.
    Uzivajte u vasim igrarijama!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails