понедељак, 9. април 2012.

Trka puževa



Subota, kiša napokon prestala posle celodnevnog padanja. M i ja u šetnji po kraju, M šljapka po baricama, kad ugledasmo gomilu puževa kako izlaze iz rupe na jednoj kamenoj ogradi.
Odmah mi je pala na pamet trka puževa, a M'u se svidela ideja.
Brzo otrčasmo do dvorišta po koficu, stavismo šest puževa unutra, pa pravac kuća. Kad smo stigli unutra, na velikom parčetu papira sam iscrtala jedan veliki i jedan mali krug u koji smo postavili puževe. Spoljni, veliki krug je cilj i koji puž prvi stigne do njega, pobedio je.
Od post-it papirića na brzinu napravismo brojeve koje sam pažljivo stavila puževima na leđa, kako bi znali koji je koji.
Neki su odmah krenuli sa starta. Neki su dugo mirovali. Neki su se okretali u krug, a drugi su se peli na ostale puževe.


Svako je izabrao svog favorita. M je navijao za broj 6 pa mu je doneo malo trave da ga namami ka cilju. Ali, ipak je pobedio favorit M'ovog tate, broj 4.
Onda smo ga vratili u krug, međutim, i u drugoj rundi je broj 4 bio pobednik.

pobednik prve runde
I posle puno navijanja i posmatranja puževa, vratili smo ih u koficu i odneli do mesta gde smo ih našli.
A, ako vi hoćete da organizujete trku puževa, iskoristite predstojeće kišne dane za to.
Nature Detectives, gde sam prvi put i naišla na ovu ideju, nudi ceo set za organizovanje trke, sa sve stazom, oznakama za takmičare i nagradama, pa ako hoćete da sve pripremite unapred, iskoristite ono što ovaj sajt nudi.

3 коментара:

  1. Sjajna ideja! Koliko je vremena trebalo pobedniku da dodje do cilja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ustvari, ne puno. Trebalo in je neko vreme da krenu, a onda su bili nezaustavljivi. Broj cetiri je bio posebno agilan :)

      Избриши
    2. Vidim da ste ih dodatno motivisali travom :) Verujem da se M super zabavljao :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails