петак, 14. јануар 2011.

Slonovi na paradi



Nekoliko puta sam već pisala o tome koliko M voli Elmera. Za Novu godinu mu je baba donela i ostala izdanja serije o Elmeru koja su objavljena na srpskom jeziku (izdanja su Zavoda za udžbenike). Od tad, sve četiri knjige o Elemeru su glavno štivo u našoj kući.

Danas smo napravili Elmera i slonove na paradi, po ugledu na kraj prvog dela o Elmeru, kad se svi slonovi maskiraju u šareno, a Elmer u sivo.
Slonove smo modlicom za glinu u obliku slona napravili od običnog neobojenog testa za igru, koje smo već imali, i sušili ih par sati u rerni. Jutros smo ih obojili temperama. Na parčetu kartona smo napravili pozadinu priče, karton smo obojili zelenom i braon bolom, pa kad se osušio izlepili smo ga komadićima raznobojnih papira, kako bi napravili cveće i drveće u šumi. Ja sam radila levu, a M desnu stranu, a razlika se, kao što vidite, i ne primećuje :).
M je tražio i pećinu, napravili je na brzinu od zgužvane papirne kese.
Igrao se neko vreme sa slonovima, slagao i preslagao, ali najvažnije je da je ceo proces stvaranja bio veoma zabavan i držao nas zauzetim skoro celo jutro.


I've already written about how much M loves Elmer, by David McKey.
Today, we made Elmer and other elephants in a parade. We made elephants using white homemade playdough and an elephant shaped clay mold. I baked them in an oven for a few hours, and then we painted them. We also made a jungle background on a piece of cardboard. We painted it with green and brown pints, and then glued pieces of paper in different colours to make trees and flowers.
M also asked for a cave, so I made it out of a crumpled paper bag.
We had great fun making this play scene, it kept us busy whole morning!


Ovaj post delim na Best Toys for Toddlers:


Best toys for toddlers

10 коментара:

  1. Super je! Sve je tako slatko i pozadina, i kamencici, grancica, slonici.... pecina.... Cista desetka!

    ОдговориИзбриши
  2. Ivana, Milece, hvala vam.
    Ivana,Pokusavala sam da dodjem na tvoj blog, ali, iz nekog razloga, nijedan pretrazivac nece da ga otvori :(. Ipak, pratim te preko Google Readera, i da ti kazem ovde da me je zadnji post o DIY kuhinjici odusevio!

    ОдговориИзбриши
  3. Slonići su prekrasni! Moja Hana ne bi imala strpljenja čekati da se sve osuši,ja bih morala od kartona da odmah bude gotovo! Sati i sati igre,obožavam takve home made igračke,igraš se dok ih radite pa poslje opet i opet kad ih upotrebljavate!

    ОдговориИзбриши
  4. bas tako, Huana. Evo, jos stoje na njegovom stolu, prevozi ih autićima i bagerima po kući po celi dan :)

    ОдговориИзбриши
  5. Awesome! Love them!

    Thank you for participating in last week's High paw! This post has been featured in this week's post: http://best-toys-for-toddler.blogspot.com/2011/01/high-paw-show-us-your-best_21.html

    ОдговориИзбриши
  6. I just found your blog and I am now following . I have never heard of Elmer. We are doing E next two weeks and I have put the books on hold.
    I really like your craft.

    ОдговориИзбриши
  7. Thanks for follow:). Elmer series is a fantastic material in many ways: colours, patterns, social skills... Have fun!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails