недеља, 24. октобар 2010.

Mural od Trulex krpa



Pre nekog vremena sam na Filth Wizardry blogu naišla na odličnu ideju za pravljenje murala u kadi uz pomoć hobi pene. Međutim, kako je ovaj hobi materijal kod nas skup, a i u Crnoj Gori ga nije lako naći,na pamet mi je palo jednostavnije rešenje.
Napravili smo mural oristeći obične Trulex krpe! Ove krpe su kod mene, izgleda, glavni hobi materijal, jer već sam ih koristila ovde i ovde. Pokazale su se odlične u lakom postavljanu na keramičke pločice, naravno,prethodno se moraju pokvasiti. Uz to, uopšte ih nije teško iseći i oblikovati po željenom obliku.
Jedini je problem što se oblici ne mogu lepiti jedan preko drugog, kao što je moguće sa penom, ali M'u to izgleda nije smetalo. Odmah se bacio na posao, i pričao mi priču o devojčici i njenom tati koji imaju plavi Reno (vide se na zadnjoj slici). Igrao se sa oblicima i tokom tuširanja, a kad sam krenula da ga izvadim iz kade i spremim za spavanje, nastalo je pravo kukanje: 'Oću još da se igraaaaaam!' I igra se, bar jednom dnevno.

Idea for this craft foam bath mural came from a fantastic blog Filth Wizardry. But, since craft materials are pretty much expensive and not available here in Montenegro, I opted for a much cheaper version: we made our bath mural using sponge cloth, which I pre-cut in different shapes. I've used these clothes in other purposes before, you can read those posts here and here.
It is easy to cut, and adhere to ceramic tiles easily.
M liked this new ''toy'' somuch that he cried when I tried to get him out of tub.

Prijatan dan!

2 коментара:

  1. Ženo,puna si ideja! Baš sam razmišljala gdje bih nabacila markere za točkanje,a kad ono,imam ih doma.Nemam zapravo,al mogu imati u roku deset minuta i uz malo truda!
    A mural za kupaonu je odličan,pogotovo kad ti dijete obožava boraviti pod tušem!Hana si je u kupaonu preselila pola svojeg pribora za kuhanje pa sad često večeramo podd tušem:ona "kuha" pa ja moram jesti,a ja nju hranim za stvarno kruhom s nekim namazom.
    Večeras ću iskasapit nekoliko trulexica,mislim da će bit super zabavno!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, Ana Marija.
    pazi sa markerima, prilicno tecnosti ispustaju, ovaj moj malac svaki put haos napravi kad ga pustim da se sa njima igra.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails