среда, 06. октобар 2010.

Seckanje makazama


M je u zadnje vreme zainteresovan da nauči da seče makazama. Zato sam isekla raznobojni papir na trake i sve stavila na jednu tacnu (u Montezori stilu), tako da kad god poželi da seče, traži makaze, i onda, uz moju budnu asistenciju, secka i secka trake na sitne komade.
U ovu svrhu koristi obične makaze za papir, jer one takozvane bezbedne makaze mogu jedino testo za igru da seku, pa ih jedino za to i koristimo. Za sečenje papira su obične makaze pravo rešenje, uz nadzor starije osobe, podrazumeva se.


A, ovi komadići isečenog papira se mogu iskoristiti da se od njih naprave raznobojni kolaži. M je pre neki izlepio komade narandžastog, žutog i crvenog papira, ja sam kolaž isekla i od njega smo napravili ova jesenja drvca. Odličan dodatak za igru sa njegovim figurama životinja.Prijatan dan!

6 коментара:

 1. Ali prstić visoko uzdignut mi je najači :)))


  Ljubim vas mućo, mućo, mućo :)

  ОдговориИзбриши
 2. Ekstra, ekstra, mozda i da mi probamo (i onako insistira na tome, zasto da mu branim)

  ОдговориИзбриши
 3. Moja Hana je vježbala na sjeckanju mojih končića! Kolko puta sam odložila rad,idem nastavit dalje,kad ono,nit prerezana :-) Sad joj je najdraže prerezati konjima ormu i podšišat im grivu :-)Svi su joj konjići ćelavi!
  Drvca su mi super!

  ОдговориИзбриши
 4. Ljubimo te, tetka Deso!
  milice, nije rano, krenite ako hoce.
  Ana Marija, ja sam sekla rukave na odeci kao mala, svi su mi dzemperi bili kratkih rukava, tako da se Hana i ja razumemo ;)

  ОдговориИзбриши
 5. Mama,

  Ne mogu da sakrijem odusevljenje!
  Pa M je levoruk na THE tetku tj mene, hihi...
  Ljubim ga u te njegove vredne i veshte rukice!

  ОдговориИзбриши
 6. Levoruk, za sad. Desnom mnogo manje uspešno barata nego levom.
  Ljubimo i mi tebe :*

  ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails