четвртак, 14. октобар 2010.

Napravite domine



Sve su češći kišni dani, sve je više vremena koje provodimo unutra. Za predškolce i školarce su karte, Ne ljuti se čoveče i slične igrice pravi spas u takvim danima.
M je još premali da bi mogao da učestvuje u bilo kojoj od ovih igara, ali slaganje domina je nešto za šta mi se učinilo da je spreman.
Kako kod kuće nemamo domine, a ni štampač u boji da bi ištampali neke od bezbroj ponuđenih uradi sam varijanti domina na internetu, kao što su ove slatke sa insektima, rešila sam da naše napravim od kartona i papira za ukrašavanje.
Isekla sam motive sa ukrasnog papira, pet različitih motiva ukupno. Zatim sam isekla karton na velike pravougaonike i svaki markerom podelila na dva pola. Onda je M sortirao motive na 5 različitih gomilica, a zatim smo ih zajedno zalepili.
Prva partija je dobro prošla. Druga ga, već, nije previše interesovala. Ali, neka, malo po malo, imaćemo šta da radimo ove jeseni i zime.

It  rains more and more often, and every day we spend more and more time indoors. On rainy days, preschoolers and school kids can enjoy playing cards, Snakes and ladders and other board games.
M is too young to take part in those games, but he is ready to start learning to play dominos.
We hadn't got dominos at home, so instead of buying a set, I decided to make some using an old cardboard box and some wraping paper.
I cut out five different motifs from the wraping paper, then I cut cardboard in large rectangles and devided each in halfs using black marker. M sorted the motiffs out, and we glued them on the cardboard pieces together.
Try making your own dominos either by using some recycled materials, or some of these cute free printables from the Internet.

Prijatan dan!

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails