уторак, 28. септембар 2010.

Kolaž smešnih lica i M'ov prvi crtež lica



M je jednog dana hteo da lepi lepkom. Ja se dam u potragu za materijalom za sečenje, i jedino što nađem je bio stari broj časopisa Glorija. Ja, inače, vrlo retko kupujem novine, tako da smo sve što se našlo u kući do sad isekli :).
E, sad, u ovom časopisu nema ništa zanimljivo za rezanje, samo gomila lica. Setim se ovog posta sa bloga Julie adore, i krenem da sečem oči, noseve i usta. Na komadu papira iscrtam nekoliko krugova, a M je odradio svo lepljenje. Tako smo dobili ovog začuđenog u levom donjem uglu, ljutog čiku u desnom donjem uglu, čiku nestaška u gornjem levom uglu. Zajedno smo se smejali dok smo proučavali lica koja smo dobili. mnoštvo čudnih faca, zar ne? Žao mi je što nema bolje fotografije ovog kolaža, retko kad fotografišem u samom toku stvaranja, tako je bilo i ovaj put.


Onda je M rešio da im doda kosu. I krenuo da crta nešto što je ličilo na kosu oko ovih lica.



A, onda je crnim markerom precrtao sva lica. Kad sam ga pitala šta se sad to dogodilo sa slikom, odgovorio je : ''Pao je mrak''. :D
A, danas, pogledam šta M crta i vidim ovo:



nacrtano u sklopu mnoštva drugih linija. M mi ispriča da je to Dora (Dora Istraživač, naravno), ide na česmu, a na nebu je sunce. A, ovo lice je sunce! Ima usta, oči i šiške! Šiške su ove tačkice i linijice iznad očiju, tako mi je objašnjeno.
I, tako, M je nacrtao svoje prvo lice! Nije ni mama, ni tata, ni Dora (Dora je, inače, jedna narandžasta linija), već sunce!

Prijatan dan!

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails