четвртак, 23. септембар 2010.

Igrajmo se doktora!


Deca o životu uče kroz razna iskustva, bilo da su ona prijatna ili ružna. Uče da su bolesti i povrede deo naših života i da postoje ljudi, doktori i medicinski sestre, čiji je posao da nam pomognu u takvim situacijama.
Ali, deca se obično i plaše odlaska kod doktora, prestrašena prethodnim iskustvoom ili pretnjama roditelja koji, umesto bakterijama, decu plaše doktorima :)(''Ići ćeš kod doktora ako se ne obučeš!'').
Ordinacija doktorica kod kojih vodimo M'a je vesela i puna igračaka. M se ne plaši odlaska kod doktora, i mislim da je dosta o procedurama pregleda naučio iz skorašnjih poseta.
Nakon povrede prsta, koji još uvek posebno pazimo, i virusa koji ni nas nije zaobišao, u kući je ostalo dosta medicinskog materijala, pa sam rešila da napravim jednu doktorsku kutiju za M. Sad i on može da bude doktor i da pomaže svojim ''pacijentima'' da što pre ozdrave.
U kutiju od cipela sam stavila pokvareni toplomer (digitalni, ne živin, razume se), nekoliko štapića od sladoleda, zavoj, flastere, gazu, špric i praznu plastičnu kutiju od tableta. 


Iz prve smo se zajedno igrali,  oboje smo bili doktori i pregledali smo njegove plišane igračke. Onda je M preuzeo ordinaciju, a ja sam mogla u penziju. Ove igre se igra već danima. Čujem razne scenarije, a skoro svaki pregled se završava sa ''O, više me ništa ne boli!''. Nekad smo pacijenti ja i M'ov tata, a flastera nam je već ponestalo. Pravim se luda dok ne zatraži nove ;).

Prijatan dan.

3 коментара:

  1. Ma super ste!Hana je isto luda za flesterima.Svaki put kad se imalo lupi,odmah viče :"Mama,zaljepi me!"Što ti kažeš,pravim se luda dok ne zatraži nove,jer je starih ponestalo!

    ОдговориИзбриши
  2. Super ideja. Odoh u pretragu kuce za potrepstinama.
    Mi nasu "kokiku" obozavamo. Doduse, dobija sirupe, ali joj to ne uzima za zlo. Kad je vodio mamu na kontrolu, zalio se sto nece da vidi doktorku, pa je morao da ode do prozora i da joj se javi (radi u prizemlju).
    Ne plasimo ga lekarom, vec sirupima :) i cepicima :(. Bolje deluje.
    Grlo mu gledaju svakog jutra, na pregledu u jaslicama.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails