субота, 14. август 2010.

Mini predstava u gostima kod babe



Dok smo bili u gostima kod moje majke, pronašli smo ovu moju staru slikovnicu, ''Ogledalce'' Grigora Viteza, izdanje 1983., sa divnim ilustracijama Marjana Mančeka. Moja mama je sačuvala i dosta mojih plišanih igračaka, pa smo probrali par igračaka, i nabrzinu napravili lutkarsku predstavu.
U priči, zeka, veverica i sojka kreštalica se svađaju oko ogledala, koje je zeka našao na proplanku, i svako tvrdi da je to njegova slika. Sve dok nije naišao meda i... prepoznao sebe na toj ''slici'', i niko, naravno, nije smeo da mu protivreči.
Imali smo ogledalo, medu i zeku, umesto sojke kreštalice poslužilo nam je jedno uskršnje pile, a veverica, prepoznajete li je? Da, to je Zagi,  iz 1987. ako ne grešim, maskota Univerzijade u Zagrebu. Ja sam bila mama medvedica, a M je bio meče.
M je uživao dok smo izvodili našu malu predstavu. Ja sam čitala tekst, a on je rukovao lutkama, i posle dva ponavljanja bili smo spremni da predstavu izvedemo pred širom publikom :).
Knjigu smo poneli sa nama kući i čitamo je skoro svakodnevno.
Na internetu sam uspela da pronađem ovu knjigu u audio formatu na ovom sajtu. Potražite u desnom donjem uglu strane, otvoriće vam se u Windows Media Player-u.

3 коментара:

  1. Prekrasno je što ste našli knjigu,al me još više oduševio Zagi.I ja sam Hani nedavno od moje mame donjela mog Zagija.Znaš li da sam ja plesala koreografiju na otvorenju Univerzijade! I pogledaj ovo da se malo prisjetiš:http://www.youtube.com/watch?v=m6tmLm8cX7Y&p=BD16F19FC0C011A4&playnext=1&index=3

    ОдговориИзбриши
  2. Pozorišta su super stvar, za decu, meme ali i ostale. I mi smo ih pravili ovog leta i nećemo prestati. A nagradu vam uručujemo sa ogromnim zadovoljstvom, svratite do našeg bloga.

    ОдговориИзбриши
  3. Aaaaa, Ana MArija, kako je to super! Verovatno divno secanje!
    Ninocka, hvala, primam je sa zadovoljstvom i jedva cekam da citam o vasim dogodovstinama!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails