четвртак, 4. март 2010.

Dve ideje za igre napolju

Ovih dana, čim stane kiša, obuvamo gumene čizme i pravac bare. Ove naše, u blatnjavoj, neasfaltiranoj ulici, možda ne izgledaju privlačno nama, ali za klince su raj! Napravila sam gomilu brodića od papira (koristeći najosnovniju origami tehniku), pa ih puštamo da plove baricama. Najbolje je kad duva vetar, jer ih nosi sa jednog na drugi kraj bare. U brodiće stavimo mamu, tatu i M od papira, jer je M u fazi kad mu je veoma važno da nas na bilo koji način drži na okupu.
Nekad zakačim spajalice za vrhove brodića, pa ih M peca uz pomoć štapa i magneta. A nekad ih samo gađa kamenčićima i izaziva džinovske talase jureći kroz barice.


A, pre neki dan sam otkrila da su mu štipaljke veoma zanimljive i najzad mogu da raširim veš u dvorištu na miru :). Prosto mu spustim korpicu sa štipaljkama, neku kutiju ili nešto slično na šta može da kači štipaljke, a onda M pokušava da ih zakači na ivicu kutije. Nekad uspešno, nekad ne, ali tu je i ubacivanje štipaljki u kutiju, i jurcanje po dvorištu sa korpicom sa štipaljkama. I opet fina motorika ;)


''Mama, nosim korpicu kao Crvenkapica!''  :))))


Prijatan dan!

4 коментара:

  1. Brodici, fina ideja...
    Stipaljke su nama nepresusan izvor zabave vec godinu dana. zivimo u stanu, a ves susimo na terasi, na susilici, a kacimo ga u dnevnoj sobi. Obavezno mi pomaze, nekad tako sto razbacuje mokar ves (sto je ok, posto je ispod cist laminat), nekad sredjuje susilicu (na sprat), a nekad sredjuje stipaljke.
    Odavno ima svoj komplet stipaljki, a cesto nestaju i moje. Najnovija zabava:
    ustipne ivicu keramicke cinije, malo deblje, pa povuce stipaljku na gore. Stipaljka, na njegovu veliku radost skljocne. Igra traje duuugo.

    ОдговориИзбриши
  2. Mislila sam da su mu prstici premali da ustine stipaljku, ali me je on ubedio u suprotno kad se slucajno docepao stipaljke :)

    ОдговориИзбриши
  3. EEE pa i mi smo imali stipaljke fazu proslog leta, kako se brzo zaboravljaju stare aktivnosti. Nasa susilica na sprat se jedva drzi, toliko je spustan i podizan onaj poslednji red da nam je plastika koja ga drzi skroz popucala pa sa stavljam selotejp kad moram da ga koristim. I mi jedva cekamo barice, samo jos malo da otopli. ;)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails