среда, 16. мај 2012.

Kako smo naučili dane u nedelji


Pre nekoliko meseci M je počeo da trenira džudo. Vrlo se raduje svakom treningu i od prvog dana je gotovo svakodnevno zapitkivao kad idemo na džudo.

Kako bi mu pomogla da lakše proprati koliko dana je ostalo do sledećeg treninga, napravila sam ovaj vrlo jednostavni sedmični kalendar koji prikazuje dane u nedelji i M'ove fiksne aktivnosti za određeni dan.
Namerno sam ga ostavila ovako jednostavnog, bez mnogo ukrasa i detalja, a kako bi ga M duže koristio upisala sam samo aktivnosti koje uvek ima određenim danom. Isto tako, dane kada ide na džudo sam obojila plavom, M'ovom omiljenom bojom, a dane vikenda žutom. Ostali dani su zeleni. Dodala sam i jedan crveni klizač kojim M svakog jutra obeležava tekući dan. Sve je napravljeno od kartona od kutije žitarica, a bilo mi je potrebno nepunih pet minuta da sve isečem, obojim i ispišem.

Verovali ili ne, prvih nekoliko dana po postavljanju kalendara M je jedva čekao da se probudi i svako jutro bih ga čula kako iz sobe istrčava u kuhinju, pravo do frižidera na kom je kalendar, da pomeri klizač na sledeći dan.

Kako zna da samostalno pročita kratke tekstove, M je zahvaljujući ovom kalendaru veoma brzo naučio dane u nedelji. Jednog dana sam ga pitala da mi navede dane u nedelji i on ih jednostavno nabrojao kao iz rukava! A, sada je došao do faze da može vrlo lako, bez gledanja u kalenddar da mi kaže koji je dan u nedelji i koji će dan biti sutra.

4 коментара:

  1. Tebe bi Ana trebalo proglasiti za ministra najjednostavnijih i najinteligentnijih stvari za decu!!! Posebno mi se dopada što je kalendar čist i bez ukrasa, jer ukrašavanje najčešće uprska i pokvari i najfenomenalnije zamisli! Bravo!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. A, tebe za Ministra najcistijih i prirodnih igracaka! Jeste, vise volim jednostavna, brza resenja, neko bi rekao da sam lencuga :D Ali, ono sto ti i tvoj muz pravite za klince... znas da me uvek ostavis bez reci.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails