среда, 09. мај 2012.

Crteži od soliOvo je jedna od onih neobičnih tehnika koja donose draž novine, ali i krajnji proizvod kojim izgleda prefinjeno.
Na samom početku mi se činilo da će M vrlo lako odustati od cele ideje, jer mu je vrlo teško išlo prilagođavanje pritiska kojim je vrh četkice smeo da dotakne so, a da se ne rasprši. Ipak, više pokušaja, sve bolja kontrola pokreta i na kraju je bio zadovoljan svojim crtežom.


Prvo je M naneo lepak. Koristili smo lepak u obliku olovke koji je ovde najzgodniji, jer ostavlja ravnomerne debele linije. M je zatim naneo so na lepak. Ostavili smo sve par minuta na miru.
Višak soli sam lagano istresla, a onda smo četkicom umočenom u vodene boje nežno dodirivali so i posmatrali kako se boja razliva. Kažem 'smo', jer sam se i ja uključila, pa se sve pretvorilo u zabavan zajednički projekat. Napravili smo nekoliko crteža, od kojih M par samostalno, oblike kruga, trougla i kvadrata, a ovaj zamršeni oblik smo uradili zajedno.


Za još upečatljiviji efekat bilo bi dobro koristiti crni papir kao podlogu, kao na blogu A Bit of This and A Bit of That odakle je ideja i potekla.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails