петак, 9. децембар 2011.

Novogodišnji papirni svećnjaci



Dok sam pokušavala da napravim jedan svećnjak od limenke, M se motao okolo i izrazio želju da i on proba. Ipak, za njega je rad sa oštrim predmetom i okruglom limenkom previše opasan, pa sam na brzinu smislila nešto slično, što na kraju nije ispalo ni malo loše. M je pravio papirni svećnjak!

Na sredini široke trake isečene od ljubičastog hamera sam nacrtala ukrasnu kuglu za jelku. Trudila sam se da dizajn bude što jednostavniji. papir sam na krajevima pričvrstila za komad stiropora. Prvobitna ideja je bila da M čačkalicama buši rupice po šablonu, ali čačkalice su bile preslabe za ovo. Zato sam mu dala ovaj mali šrafciger, mada bi i veći ekser ovde bio od pomoći. M je šrafcigerom i drvenim čekićem bušio rupice, a negde na sredini je sve to počelo da ga zamara, pa sam se ja ponudila da zakucavam dok on drži šrafciger na mestu.


Na kraju sam krajeve papira zalepila jedan za drugi, zapalili smo svećicu i uživali u svetlosti svećnjaka. Ovo je bila i izuzetna prilika da M nauči nešto o rukovanji sa svećama.


1 коментар:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails