среда, 3. август 2011.

Otisci od kukuruza i paprike



Možda ste već primetili ovde i ovde da je M u majstorskom fazonu ovih dana. Pored čekića i šrafcigera, najzanimljiviji mu je molerski valjak. Još kad bi mogao stvarno da kreči...!
Da bi bar malo udovoljili toj želji, dala sam mu belu i žutu temperu, parče kukuruza u klipu, malo kukuruzne šaše i papriku presečenu na pola i pokazala mu kako da valjkom nanosi boju na njih, a zatim da pravi otiske na papiru.

These days tools are very popular in our house, and so is foam roller that M uses to "paint" the house. I tried to provide him a real opportunity to use his roller, and this was what I came up with having limited time and limited supplies. I gave him a piece of corn cob and a pepper cut in half. I showed him how to apply paint with his roller, and then make impressions on a piece of paper. He experimented for a pretty lo9ng time and he really, really enjoyed.

Mogu reći da je ovo bila jedna od slikarskih aktivnosti na kojoj je proveo puno vremena. Pustila sam ga da eksperimentiše i sam shvati kako ostaju najbolje šare od kukuruznih zrna, lista kukuruza... Naročito ga je imresioniralo kad je otkrio da može valjkom da pređe po papiru, a zatim kukuruz da rola preko nanešene boje. Fantastične šare!



4 коментара:

  1. Uvek smislis neke fenomenalne i jednostavne alternative za SVE!!! Super ti je ovaj kukuruz-valjak! Ustvari, 100 puta bolji od pravog valjka!

    ОдговориИзбриши
  2. Bok! One Lovely Blog Award te čeka - ovdje:
    http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2011/08/one-lovely-blog-award.html

    Nataša

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, hvala! Kukuruzni valjakn je bio pun pogodk.
    Natasa, hvala za jos jednu nagradu!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails