недеља, 20. март 2011.

Staza za klikere



Kad imate sat vremena na raspolaganju, a ne znate kako da ga ubijete, napravite stazu za klikere. M i ja smo ovu našu napravili od nekoliko papirnih tuba od ubrusa i toalet papira i malo lepljive trake. Iskoristili smo još par predmeta koji su nam bili pri ruci da podupremo stazu i podignemo je na odgovarajuću visinu.

When the weather isn't for going out, build a marble run. M and I used some toilet paper and kitchen paper rolls and some duct tape. We also used a few objects to support our marble run and give it a needed slant.


Neko vreme smo proveli popravljajući i prepravljajući kosine gde kliker nije hteo ni da mrdne. Tu je bilo i malo osnovne fizike, jer M je shvatio da nam je potrebna kosina da bi se kliker kretao.
Čim je prvi kliker bez problema sišao niz stazu, M je doneo svoje autiće. I tako je naša staza za klikere postala staza za autiće.
We spent some time in trial and errors, until we got a functional marble run. Some elementary phisics sneaked in here, since M realised that you need a slope if you want a marble to move. Than, M got out his toy cars, so our marble run became a car ramp.



Na kraju smo dodali još i par tunela na stazu. sve u svemu kvalitetno smo proveli nekih sat vremena i potrošili nešto mojih napresušnih zaliha tuba od kuhinjskih ubrusa :).

P.S. Post od prošle godine kad smo imali stazu za klikere unutar kutije, i nešto slično, samo mnogo manjeg formata na blogu Made by Joel
Here you can see my last year's marble run in a box, and something similar, but on a smaller scale, at Made by Joel blog.

7 коментара:

  1. Sjajno! To je super stvar...mi dosad nismo pravili stazu,nemamo klikere,ali zato su tuneli aktuelni vec duugo, i to svih velicina. Omiljeni tunel mu je kada tata stavi noge na stocic :D

    ОдговориИзбриши
  2. Mi smo napravile baš neki dan jedan tobogan na zidu,ali od cijelih rola od papira,nisam ih rezala na pola.I nemamo klikere,nego lješnjake.U Tico stilu!

    ОдговориИзбриши
  3. I mi cemo,ali kad malo porastemo :o) Sad bi lepljenje selotepom zasenilo bilo kakve dalje aktivnost a posebno klikere za koje ne mozemo da je ubedimo da su to klikeri a ne loptice
    I mi smo ovi dana poceli da trosimo nasu nepresusnu zalihu tuba od ubrusa
    http://img863.imageshack.us/img863/7421/dscf1134.jpg

    ОдговориИзбриши
  4. Millie, tuneli u bilo kojoj formi su strava, a posebno pravi, koji ih fasciniraju :).
    Huana, verujem da je Hani bilo super zabavno, ja odavno hocu da napravim jednu takvu varijantu na zidu, ali glavni problem mi je cime tube da pricvrstim za zid. Sta si ti koristila?
    Marija, fantastican set, bravo, bravo, vidim da ce Crvenkapa puno puta biti prepricavana u vasoj kuci ovih dana.

    ОдговориИзбриши
  5. So much fun! My little boy loves driving cars through tummels as well! Need to try this too!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails