четвртак, 18. март 2010.

Testo za igru od vate i brašna


Pre puno vremena moj muž je greškom kupio dva ogromna pakovanja kuglica od vate. Ja ih uopšte ne koristim, pa su se te kese vukle po kupatilu, sa jednim delom se M igra kad se zanima sa hvataljkama, ali prosto nisam znala kako da ih se rešim. Malo sam guglovala i na jednom blogu nađem interesantan post o pravljenju gline od vate. I rešim da probam. I dobijemo ljigavu  masu, koju uz to obojim u zeleno, pa ne može izgledati gadnije.
Ali, M je bio oduševljen! Znala sam unapred da neće moći da je oblikuje, jer je M još u uzrastu kad je zabadanje raznoraznih predmeta u testo najzanimljivije. Malo je okreatao masu rukama i gnječio, ali najbolje od svega je smešni zvuk koji masa ispušta kad se stegne rukama i pritegne sa nečim!
Recept je sasvim jednostavan:
3 šolje kuglica od vate
2 šolje vode
3/4 šolje brašna
Kuglice iskidati na sitne komade, staviti u šerpu, preliti vodom, dok kuvate na laganoj vatri dodavati polako brašno. Kad se zgusne skinuti sa šporeta, dodati boju po želji i ostaviti na ubrusu da se prohladi. Čuvati par dana u zatvorenoj posudi.
Dobar odmor od plejda, za stariju decu pogotovo, jer masa može fino da se oblikuje, evo, dok se M igrao, ja sam od jednog dela napravila ovog Sneška, ili bolje reći Ljigavka Zelenovića :)


Poštedeću vas slika od posle pola sata igre sa masom (da, pola sata!). I, da, nered je priličan!

Prijatan dan!

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails