петак, 20. јул 2012.

Anatomija za predškolarca, drugi deo


Jesam li pominjala koliko je M u zadnje vreme opsednut bojenjem? Da, da, ja kao majka koja nikako nisam bila za bojanke, jednoga dana sam se srela sa zahtevom svog sinčića da mu dam nešto da boji! Otkud to, zapitah se, on mi reče da je bojio nešto u vrtiću.
E, sad, mislim da je u ovakvim situacijama najbolje slediti interesovanje svoga deteta i od tada, evo ga, boji li ga boji! Slike skidamo sa interneta, uglavnom su to automobili i mašine, gusari, vitezovi...
Tako da sam znala da će mu se ovakva predstava njegovog tela veoma svideti.
M je legao na veliki komad kartona, ja sam opcrtala trajnim markerom  njegovu siluetu i nacrtala organe na njihovih približnim mestima.


M je odmah prionuo na posao bojenja, a usput smo ponavljali gradivo o organima i njihovim funkcijama. Kasnije je docrtao delove lica i još neke detalje.
Koje propustio prvu lekciju iz anatomije, može je naći ovde.

9 коментара:

  1. Super! Mi muku mučimo s bojanjem :-( Ne želi pa ne želi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. M'u su do skoro bojice stajale na stolu samo za ukras :) U obzir su dolazile samo tempere i vodene boje, a sad je, evo krenuo da boji, pise reci, crta, ne mozemo markera nakupovati. Mada, zadivljujuce mi je da voli vostane boje, znam da ih klinci nesto bas i ne preferiraju

      Избриши
  2. pogledajte ove bojanke, nisu samo puko bojenje. u jednima se i traži ponešto, a u drugima je pola nacrtano.
    http://www.kcknjizara.rs/?q=fiona+vot&Submit=%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8#

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Do ad nisam upste razmisljala o kupovini bojanki, ali vidim da cu morati nesto ovako malo kreativnije da nabavim. Hvala.

      Избриши
  3. Meni se ovo što Škrabalica predlaže mnooogo svidja,merkam ih od kad su izašle samo se čeka da se poraste.
    Možete malo da vežbate anatomiju po nekoj staroj beloj majici,ostaju duže boje nego na stomačetu,a eto isto prilike za bojenje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobra ideja je to sa majicom, mada crtanje flomasterima po tekstilu se za nas pokazalo kao vrlo frustrirajuca zabava, jer, koliko god ja dobro zategla tkaninu, uvek bi se pod pritiskom bojice negde zarozala i onda je nastajao haos! :)

      Избриши
  4. Dobra fora http://1.bp.blogspot.com/-L1c65P2hJEo/Tzm54fkqZ2I/AAAAAAAAOiE/jt6DC8soeuU/s1600/DSC01743.JPG

    Odavde http://discoverydaysandmontessorimoments.blogspot.com/2012/02/montessori-monday-human-body-week-3.html

    ОдговориИзбриши
  5. Ako ste i dalje u tom fazonu http://de-tout-et-de-rien-caroline.blogspot.com/2012/03/tire-la-cordelette-et-la-main-bougera.html

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails