четвртак, 21. јун 2012.

Povlačilica



Najduži dan u godini smo obeležili pravljenjem ove 'sunčane' igračke.
Nije da sam ja htela da to bude sunce, već je to bila M'ova i njegove sestre od strica ideja. Već sam pominjala da vole sunčano vreme, a kad sam predložila da nacrtaju nešto što se penje da bismo napravili ovu igračku, oboje su prvo rekli ''Sunce!''.
Pa, naravno, sunce se penje na nebu, i dok su oni na komadima kartona iscrtavali svoja sunca, ja sam pripremila ostatak.


Potrebne su slamčice koje se iseku na komade dužine do pet centimetara, po dva ovakva komada po igrački, jedan dugačak kanap koji se provuče kroz oba komada slamčice i lepljiva traka.
Kad su završili crtanje svojih sunaca, isekli smo ih, neko uz moju pomoć, neko samostalno, a ja sam zatim na poleđinu zalepila slamčice kako je pokazano na slici. Krajevi kanapa treba da vise sa donje strane i da se svaki zaveže u što deblji čvor lii, još bolje, da se na krajeve kanapa doda po jedna perlica.


Igračka se okači, na primer na kvaku, krajevi kanapa se uzmu u ruke, kanap se zategne, a karton sa nacrtanim likom se dovede u početnu poziciju, tj. ispred deteta. Njihov zadatak je da vukući prvo jedan, pa drugi kraj kanapa, dovedu 'sunce' do vrha.
Odlična vežba koordinacije pokreta.
Nešto lepše i jasnije uputstvo imate ovde, a i u drvenoj varijanti  iz Kockice.


4 коментара:

  1. Jaooo, ovo je super! Moramo da probamo! Hvala ti!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, cure.
    Moj sin se bas lepo igra sa svojim suncem, evo treci dan. Super je to kad sami naprave svoju igracku :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mi imamo Kockicinu drvenu bubamaru i svako dete koje je vidi se zakači za nju.Mnogo je dobra,a još kad se zajedno napravi sa mamom miline... :-D

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails