уторак, 12. јун 2012.

Kreda


Mi baš volimo da se igramo sa kredom. Zato sam za nedeljno izdanje Vijesti i pisala tekst o raznim načinima igranja sa njom. Neke smo već probali, neke ćemo tek da isprobamo, a evo i za vas u slikama, linkovima i rečima nekoliko predloga za igu sa kredom.

1. Školica. M je još mali za ovu igru, ali koje još detinjstvo može da prođe bez školice? Još mu je teško da se skoncentriše da skače na jednoj pa dve noge, ali polako, naučiće.
 2. Tereni za društvene igre. O jednoj takvoj igri sam već pisala ovde. Probaćemo još sa nekom.
3. Staza za vožnju bicikla i trotineta. Sa sve iscrtanim saobraćajnim znakovima i kućama pored puta. Koliko god mi bilo naporno da iscrtavam stazu svake sedmice iznova, jer je prilično velika površina koju treba da prekrijem, drago mi je da vole da se na njoj igraju.

kasnoposlepodnevni ljuti dasa
4. Igre sa senkama. Omiljene su nam igre emocija, kao sa bloga A Little Learning for Two , a probali smo i iscrtavanje oko senke u različitim smešnim pozama.
5. Dnevnik sunca. Već nekoliko puta smo počinjali da ga pravimo, ali nikako da ga završimo. Ili negde odemo ili ga jednostavno zaboravimo, pa nikad nije završen do kraja.
6. Crtanje po mokrom betonu. Posle svake kiše. Posebno zanimljivo je crtati po baricama pa posmatrati kako se boje razlivaju.
7. Oblici. Ovako je M učio oblike uz pomoć krede.
8. Boja za beton. Drugari sa bloga Mama, hoćemo nešto da pravimo pokazuju kako da od krede napravite boju za beton. Dodato na listu da se isproba!
9. DIY kreda. Evo linka do Škrabalice sa uputstvom za pravljenje krede u kućnoj radinosti. 

Uživajte u lepom vremenu provedenom napolju!

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails