среда, 1. фебруар 2012.

DIY Provlačilica


Iako mi se veoma sviđaju drvene igračke kakve pravi Kockica, prilično je komplikovano dopremiti ih do Crne Gore. U ovdašnjim prodavnicama skoro da ne postoji ponuda sličnih didaktičkih igračaka.
Evo jednog jeftinog i lakog rešenja koje mi je palo na pamet za izradu igračke slične jednoj od provlačilica iz Kockicine ponude.


Koristila sam jednu kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa, štapiće za ražnjice i kartonsku kutiju.
Na tubi sam napraila naizmenične rupice, pazeći da se svaki par rupica nalazi tačno jedna nasuprot druge. Štapiće za ražnjiće sam isekla na otprilike 7 cm, a od kartona sam isekla jedan kvadrat i u njegovoj sredini izrezala otvor kroz koji je komotno mogla da se provuče kartonska tuba. Onda sam oko otvora isekla dva zaseka tačno jedan nasuprot drugog.


I tubu i komad kartona sa otvorom sam oblepila kolaž papirom, a zatim kroz rupice provukla štapiće i pričvrstila ih lepkom.

M'u je trebalo malo u početku da shvati kako da manevriše tubom i kartonom istovremeno, ali sad, nekih nedelju dana pošto je provlačilica napravljena, barata s njom kao profesionalac!

Odlično za vežbanje spretnosti i koopdinacije oko-ruka.


8 коментара:

  1. BRAVO !!! I mi smo veliki fanovi Kockice,ali ova DIY Kockica je još bolja !
    Možda su mogli i drveni tiplovi,hmmmm...moram da probam

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicna ideja! Moram priznati da nisam videla nesto slicno. Tako jednostavno, a visestruko korisno!

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka vam čast!Jako smo zadovoljni ako možemo pomoći-makar i idejom-mamama.
    Puno pozdrava od Kockice!

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Evo i ovde je Kockicina igracka posluzila kao inspiracija http://mamenakafepauzi.blogspot.com/2012/06/povlacilica.html

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails