петак, 13. јануар 2012.

Magnetne mrdalice



Za ovu igračku vam je potreban jedan magnet, kartonska kutija od žitarica i neki sitan metalni predmet, kao što je spajalica ili metalni zavrtanj.

Na kartonu iscrtajte putanju po kojoj će se spajalica kretati. Ja sam iscrtala dve jednostavne putanje, cik-cak i krivu liniju, i jednu malo interesantniju sliku sa planinskim putem i autićem pričvršćenim za spajalicu.
M'ov zadatak je da magnetonom koji pokreće sa donje strane kartona pokreće spajalicu sa druge strane.


Malo mu je bilo komplikovano da istovremeno drži kartonsku ploču i pokreće magnet, pa sam mu uglavnom ja pridržavala karton.

Odlična priprema za pisanje, i još bolja zabava. Dobro nam je došla kao aktivnost za ubijanje dosade, budući da M ima boginje i da je zadnjih 10 dana osuđen na kuću i dvorište. Na slikama nema boginje, jer su slike još sa početka decembra, kad sam i napravila ovu igricu ;).

Ideja sa bloga Almost Unschoolers gde ćete videti nešto komplikovaniju putanju.


2 коментара:

  1. Neki dan smo Hana i ja bile u bolnici na nekim pretragama i imali su za zabavu djece u predvorju stolić s ovakvom igrom.I baš sam si mislila da bih trebala nešto takvo i ja napravit za doma,a sad si mi ti još i pojednostavnila da ne moram baš ništa smišljati što i kako! :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da su pretrage uspesno zavrsene i da cete od sada uzivati samo u svojoj sopstvenoj igrici :)

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails