уторак, 6. децембар 2011.

Novogodišnje čestitke I




Ove čestitke su ispale dosta komplikovanije za izradu nego što sam očekivala, ali i M i ja smo zadovoljni rezultatom.
Pre svega, isekla sam ljubičasti hamer papir na komade veličine 23 x 16 cm, i presavila ih na pola. Od običnog papira sam isekla nekoliko kontura kuća i postavila ih u donji levi ugao čestitki. M'ov zadatak je bio da uz pomoć stare četkice za zube i češlja isprska čestitke tačkicama žute boje, što predstavlja zvezdano nebo. Ipak, bilo je preteško za M da istovremeno čvrsto drži češalj i prevlači četkicom preko njega, tako da sam mu ja pridržavala češalj. Nakon toga, M je nastavio da istražuje ovu novu tehniku slikanja na običnom papiru (mada je zaključio da češalj ostavlja odlične otiske, tako da je češalj bio glavno oruđe za slikanje tog dana).


Kad se boja osušila, sklonila sam konture kuća, napravila od krompira pečat u obliku Sneška, i pozvala M da doda po Sneška na svaku čestitku. Takođe, M je otiskom prsta dodao i osvetljen prozor na svakoj kući, a ja sam docrtala sneg i dim na krovu kuće.
Kad se boja osušila, M je Snešku markerima docrtao oči, usta, šargarepu, ruke i šešir. Ne, Sneško nema naočare, već je M otkio zenice, tako da oči crta kao velike krugove da bi mogao da docrta zenice u sredini :). Zenice su mu nekad samo tačkice boje, a nekad i njih crta kao krugove unutar ovih većih krugova.

Eto, prva tura čestitki za ovu godinu je gotova, nadam se da ćeova naša tehnika nekom biti inspirativna.

Sutra vas čeka set mnogo jednostavnijih čestitki.



3 коментара:

  1. Super su! Nema veze što je tehnika malo prekomplicirana za njega,uz tvoju pomoć je ipak uspio,a detalji zjenica su mi baš zgodni!
    Čekam sutrašnje :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Divne su vam čestitke, vreme je da i mi pravimo naše, dobro si me podsetila, uvek sve radimo u poslednji čas :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala :)

    Biljana, i ja sam do ove godine sve ostavljala za zadnji cas, pa smo sve radili na brzinu. Ove godine cemo laganije...

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails