петак, 16. септембар 2011.

Lavirint


M i ja često gradimo lavirintove od raznoraznih kockica, kroz koje M vozi svoje autiće. Nekada su prilično zahtevni, nekada manje, nekada dodamo oznake za start i cilj.
Juče sam htela da probam nešto novo, da kroz lavirint ne prolaze samo autići već da pokuša da nađe put kroz lavirint sa jednom pompom lopticom i jednom slamčicom, kroz koju se duva u lopticu i tako je pokreće. (Ideja preuzeta sa bloga A Little Learning for Two.)
Ali, pošto je probao ovu novu aktivnost na kratko, vratio se automobilčićima.

M likes driving his toy cars around the mazes that I make for him, using wooden blocks. So, inspired by this post on A Little Learning for Two blog, I suggested that he should try blowing a pompom around the maze using a straw. He didn't find it inspiring and went back to his cars.


Međutim, onda se desilo iznenađenje! Izgradio je grad sa ulicama i kućama uz pomoć Pertini konstruktora, a zatim uzeo lopticu i slamčicu i krenuo da je ''provoza'' ulicama grada. Kakva ideja, a?:D.

But, then, he used another set of blocks to build a town with streets around it and, to my huge surprise, grabbed  a straw and a pompom and started blowing it around the town! What a great idea!



Obavezno pokušajte, bilo koju varijantu. Umesto pompom loptice možete koristiti aluminijumsku foliju koju ćete uobličiti u lopticu. Ili jednostavno napravite lavirint, pa gde god vas dečija mašta povede! Uživajte!

You can make your own maze, or town out of blocks, either wooden or plastic. Grab some pompoms or make balls out of aluminum foil and let your kids start experimenting! Enjoy.


1 коментар:

  1. OOO i ja sam ovo videla i planirala sam da organizujem takmicenje sa decom. Super ste se setili pertinijeve staze. Zabavno skroz, jednini problem je sto trazi prostor za igru, a mi tad pocnemo da preskacemo kockice i da se lomimo preko njih. Ne vole deca da sredjuju igracke nikako. :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails