уторак, 5. јул 2011.

Saobraćajni znaci


 Ovo je još jedan od onih postova koji odavno čekaju da budu dovršeni i objavljeni. Na to da bi post trebalo objaviti podsetio me je ovaj post sa bloga Best Toys for Toddlers. Michelle je koristila ištampane slike saobraćajnih znakova skinute sa interneta i predlaže zanimljivu ideju da se znaci zalepe na novčiće, radi čvrstoće i trajnosti. Naša verzija je mnogo jednostavnija. Sledi post koji je trebalo da bude objavljen još u januaru.

 M se često igra sa svojim podnim mapama grada, a danas sam mu se i ja pridružila u igri. Predložila sam da ulicama dodamo saobraćajne znake, što je M rado prihvatio. Prvo smo malo tragali po internetu za znacima koje bi M voleo da ima u svom gradu. Usput me je zapitkivao šta koji znak znači, odmah da priznam da ih je bilo par čije mi je značenje bilo posve napoznato.


Zatim sam sa unutrašnje strane kutije od pahuljica iscrtala saobraćajne znake koje je M odabrao. M ih je isekao prateći linije koje sam iscrtala izmđu znakova. Kao stubovi su nam poslužili štapići za roštilj prepolovljeni na dva dela, koje smo samolepljivom trakom  zalepili za poleđinu svakog znaka.

Trebalo nam je nešto što će nam poslužitikao postolje da bi nam znaci stajali uspravno, pa smo iskoristili kuglice domaćeg testa za igru, u koje je M zabo gotove znakove i poređao ih po gradu. Razgovarali smo gde bi koji znak trebalo da stoji, a naročito o pravilima saobraćaja koja oni označavaju.

M se odlično zabavio i usput učio značenje saobraćajnih znakova i kako treba da se ponašanju učesnici u saobraćaju na osnovu onog što im znakovi govore.




5 коментара:

  1. mi smo vec nekoliko meseci opstednuti znacima: nema nam voznje bez mame koja objasnjava znake (i momka koji komanduje tati kako da vozi, u skladu za znacima)

    ОдговориИзбриши
  2. Milice, ista situacija, ne daj boze tati da prodje kroz zuto na semaforu, ili meni da se ne vezem pre nego sto se isparkiram iz dvorista :)

    ОдговориИзбриши
  3. Znači i kod vas je isto kao i kod nas. Najviše vole da obaveštavaju tatu "sad ne smeš da prestižeš"... "eee, tata, prestiži bre, sad možeš".

    ОдговориИзбриши
  4. Jednostavna i brza verzija :) Meni je trebalo dobrih sat i pol da svih 40 znakova polijepim sa vrućim ljepilom na novčiće ;) Hvala što si se vezala na post. :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails