петак, 25. март 2011.

Predstavljamo Malu biblioteku i DARIVANJE!

*Darivanje je sada zatvoreno*

Propratite ovaj tekst do kraja jer vas na kraju posta očekuje DARIVANJE!


Da li ste već upoznati sa Malom bibliotekom? Dozvolite da je predstavim.

Mala bibliteka je sajt na kome se, u elektronskoj formi, nalazi mnoštvo dečijih knjiga, priča, predstava, pesama... Sadržaj Male biblioteke je otvoren za sve registrovane korisnike.

Čim se registrujete, na raspolaganju vam je puno besplatnog sadržaja. Izdvajam pesme za decu koje su propraćene odličnom animacijom. Naša omiljena je ’’Mače moje maleno’’, a tu ćete naći i ’’Milkinu kuću’’, ’’Ruke mani bato daj’’... Tu su i interaktivne igre, pogodne za školski uzrast, ali i interaktivne priče u kojima će uživati i najmlađi, kao što je ’’Deda i repa’’.
Postoji i puno zvučnih zapisa. Od onih besplatnih izdvajam priču ’’Cvrčak i mrav’’.

Sve u svemu, puno besplatnog sadržaja u kojima će mališani sigurno uživati.

Za sve ostalo, na sajtu Male biblioteke se plaća klikerima, a klikeri se, naravno, kupuju kreditnom karticom ili uplatnicom. A, za jedan euro, odnosno jedan kliker možete dobiti puno toga. Naravno, sve što kupite, zauvek ostaje u delu pod nazivom Moja biblioteka, kom uvek možete da pristupite sa svog naloga. U sav sadržaj koji se plaća možete prethodno zaviriti. Uvek vam je na raspolaganju uvid u nekoliko stranica knjige.

Skoro sve priče imaju i zvučni zapis. Ako kliknete na malog, plavog čovečuljka u dnu svake strane, čućete glas glumaca koji su knjigu iščitali za vas. Za Malu biblioteku su svoje radove pročitali i mnogi naši poznati pesnici za decu. Poslušajte samo Ršuma dok čita svoju pesmaricu ’’Još nam samo ale fale’’. Sigurno će vas podsetiti na vaše detinjstvo.

A, šta mi izdvajamo? M’ov favorit je svakako priča '’Ne daj se, Jovana’’, priča o malom pingvinu koji shvata da je svaki početak težak, a koja je pročitana nebrojeno puta.

Zatim, od skoro tu je i ’’Ježeva kućica’’, u simpatičnom, animiranom izdanju. A, ja bih izdvojila romane za one nešto starije osnovce. Tu ima svega, od ’’Alise u zemlji čuda’’ do ’’Olivera Tvista’’ i ’’Magbeta’’. No, moj favorit je roman ’’Legende o starim britanskim junacima’’.

M i ja zaista često uživamo u onom što Mala biblioteka ima u ponudi. Nekako nam je dobro došla kad je M počeo da pokazuje interesovanje za računar. Uz Malu biblioteku gleda, na primer, priču o godišnjim dobima i usput uči da koristi računar. Odlična zamena za video igrice i crtane filmove koje se svi mi borimo da svedemo na minimum.

E, sad dolazi deo koji ste čekali.

Ovaj post sam planirala da objavim još pre par dana, prosto sam htela da sa čitaocima podelim znanje o jednom dobrom internet resursu. Onda mi je palo na pamet da ne bi bilo loše da kontaktiram ljude sa Male bibliteke i predložim da se za nekoliko čitalaca bloga organizuje darivanje.

Na moje oduševljenje, ne samo da su pristali, već su ponudili da čak pet čitalaca bloga dobije po pet besplatnih klikera za kupovinu na Maloj biblioteci.

A, evo i pravila učestvovanja:

-darivanje će trajati do 30. Marta 2011. godine.

-oni koji žele da učestvuju u takmičenju treba da prate ovaj ili bilo koji drugi link sa bloga Mame ne rade na repeat do Male biblioteke i da postanu registrovani članovi Male biblioteke. Kad dođete na početnu stranu sajta, kliknite na Učlani se dugme i sledite ostale korake u registraciji.


-zatim, ostavite komentar ovde ili na našoj Fejsbuk stranici u kom potvrđujete da ste se registrovali na sajtu Male biblioteke.

-ja ću napraviti listu učesnika u takmičenju, tako što će svaki učesnik dobiti redni broj u zavisnosti od tačnog vremena kad je komentar ostavljen. Nasumično ću izvući pet brojeva, i tako odrediti dobitnike

-imena dobitnika će biti objavljena 31. marta, na blogu i našoj FB stranici

-nakon toga, dobitnici će mi mejlom poslati korisničko ime pod kojim su se prijavili na sajtu Male biblioteke, a ljudi sa sajta će im dodeliti po pet klikera.

Još jednom se zahvaljujem ljudima sa Male biblioteke na ovoj nagradi.



Srećno svima!

3 коментара:

  1. Ovaj sajt je super! Bas takvo nesto mi je i trebalo, a slabo surfujem po nasem internet nebu...pa i ne nalazim ovakve dragulje. Jedva cekam da pokazem Bogdanu :)
    Odmah sam se registrovala, bez obzira na poklon klikere,mada nikako nece biti na odmet,ju-hu :)
    Veliki pozdrav za vas
    xo

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je super,tek sada cujem za ovaj sajt,upravo se uclanili.Pohvale za giveaway,retki su na domacim blogovima.

    ОдговориИзбриши
  3. evo i mi da se javimo raspolozeni za klikere
    A sajt je stvarno sjajan,ne znam kako mi je promakao do sad
    Hvala na jos jednoj korisnoj informaciji
    & veliki PoZz

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails