недеља, 5. децембар 2010.

Novogodišnje čestitke 1.deo



Pripreme za Novu godinu su kod nas već uveliko počele. M i ja smo već napravili jednu turu novogodišnjih čestitki, čeka nas još par poduhvata.
Za ove čestitke smo iskoristili ideju sa bloga Seven Stiches. Ipak, morala sam da malo izmenim postupak izrade, jer da bi napravili osnovni crtež preko kojeg se slika vodenim bojama, potrebna je bela voštana bojica. Takvu, ja, do sad, kod nas nisam videla. Zato sam iskoristila belu sveću koju sam malo zaoštrila nožem kojom sam iscrtala Sneške Beliće, Dede Mrazove, jelke i ostale novogodišnje motive po belom papiru. Sa ovakvom svećom je prilično teško dobiti onakav obris kakav ste zamislili, ali ipak sam zadovoljna rezultatom.
M je uživao dok je prelazio vodenim bojama po naizgled praznom papiru i sa nestrpljenjem čekao da vidi sliku koja će se u tom procesu pojaviti. Za njega je ovo bilo kao magija!
Kad se boja osušila, crteže sam zalepila na izrezane komade hamera u boji, a onda smo M i ja zajedno dodavali tačke lepka i sipali na njega šljokice, čisto da čestitkama damo malo svečaniji, novogodišnji izgled.
Pored toga što su super jednostavne za izradu, ove čestitke su pogodne za malce od dve i tri godinice da učestvuju u njihovom pravljenju.

I've chosen this technique from Seven Stiches blog to make the first series of our New Year's cards. Only, istead of white crayon, I used a sharpened white candle. The result wasn't as good as I hoped, but, nevertheles, I'm pleased with our cards. Also, we added some glitter in the end, just to give our cards a festive look.
M enjoyed painting with watercolours over a simingly empty piece of paper, waiting anxiously to see which motif would show up.
Theese cards are easy to make, but the most beautiful thing about them is that 2 and 3-year-olds can participate in making them.

Jelka, to je jelka!

6 коментара:

  1. Rezultat je odlican :)
    Mogli bi da se pridruzimo. Jelka je vec gotova, prva tura ukrasa od testa ceka farbanje. cestitke bi mogle da budu sledece.
    Inace, bela vostana bojica se cesto nadje u kompletu (carioca i slicno) normalnih vostanih (pakovanje od 10 ili 12 komada). Mozda nisi obratila paznju.

    ОдговориИзбриши
  2. Vi ste bili bas vredni! Bravo!
    I mi smo napravili ukrase od testa, ali za jelku se jos dvoumimo. Mozda napravimo neku ;)
    Imamo mi puno raznih pakovanja vostanih bojica, ali bela nije bila ni u jednom.
    Potrazicu jos malo.

    ОдговориИзбриши
  3. :) a ja sam nasu bacila.
    moracu da podjem u kupovinu vostanih u svakom slucaju, pa mogu da izaberem neke koje sadrze i belu.

    ОдговориИзбриши
  4. Pa baš se čudim,ja sam ju dobila u svakom pakiranju,i skupljem i jeftinijem.Imam ih nekoliko i ovo je zgodan način da ih upatrjebim.Sad neću stići,al ako ih do nove godine ne nađeš,čut ćemo se pa ću ti poslati.Znam da ćete ih ti i M znati upotrijebiti i poslje novogodišnjih čestitki :-)

    ОдговориИзбриши
  5. I evo, kupila juce pakovanje carioce bojica, 12 ili 10 kom, i imamo belu. Sad je bojenje obavezno :)

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala na ideju.Još prošle godine kad sam je videla kod vas znala sam da ćemo da probamo ali nismo se baš proslavili.Nije bilo tog oduševljenja o kome si ti pisala kad se pojavi slika već samo mazanje,mazanje :-D
    Možeš da vidiš kako je ispalo
    ps.i mi smo dobijali belu voštanu boju uvek

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails