петак, 29. октобар 2010.

Pinjata od papirne kese



M obožava da gleda crtani Dora istražuje. Postao je deo naše dnevne rutine, M ga gleda svakog jutra kad ustane, dok ja spremam doručak.
U jednoj epizodi su slavili Čizmicin rođendan. (Čizmica je majmunče, Dorin najbolji drug). Čizmica je, u duhu meksičke tradicije, imao i pinjatu. Od tad, svakoga dana, bar jednom, čujem: ''Mama, hoću li i ja da imam pinjatu za rođendan, kao Čizmica?'' Pinjata je, naravno, obećana za rođendan, ali kako je do M'ovog rođendana još 8 meseci, što je po dvogodišnjakovom osećaju vremena isto što i 8 svetlosnih godina, jednog dana smo na brzinu napravili pinjatu od obične papirne kese.
Kesu smo ukrasili krep papirom, markerina i nalepnicama, na izričit zahtev sam nacrtala i magarence na prednjoj strani, kojem je posle prelepljena glava, al, ajd sad...
Kesu smo napunili malim Najlepše želje čokoladicama, malo sam je naduvala, zalepila otvor selotejpom i okačila je na plafon. M je dobio igračku bejzbolku (šta je bolje za udaranje pinjate od bejzbolke) i udri! Udri, udri, udri, i tako u nedogled, dok kesa nije pukla, pala na pod i iz nje se prosulo blago! Onda smo zajedno navalili na čokoladice.
Kasnije, kad ga je tata pitao da li mu se svidela pinjata, M je rekao: ''Najviše mi se svidelo kad sam mlatio!'' Muškarci. Ko će ih razumeti.

M loves Dora the Explorer cartoon. There was Boots's birthday in one episode, and he had a pinata, in a good,old Mexican tradition. Sice then, M's been asking for a pinata for his birthday, every day. I promised that I would make him one, but since it's 8 months until his birthday, I decided to make an impromptu pinata out of a paper bag.
We decorated it together, filled it with some tiny chocolates, and hang it from a ceiling. M got a toy baseball bat, and he started smacking it, until the bag broke, and the chocolates spilled on the floor.
Later, when his father asked him what he liked most he said:" When I was smacking it!'' Boys! Who would understand them?

7 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails