среда, 9. децембар 2009.

Pirinač i slagalice...

...dve M'ove ljubavi, spojene u jednu aktivnost koja ga je zaokupila dobrih 40 minuta. Dovoljno da mama pije svoju kafu i samo sa vremena na vreme vrati komade slagalice u pirinač. Na pod neki peškir ili prostirku koju ćete kasnije moći lako da istresete, još nekoliko slagalica za zamenu kad jedna dosadi, u kutiju sa pirinčem sakrijete delove slagalice i zabava može da počne. M je sve vreme imao tako napet i zamišljen izraz lica koji govori ''Ozbiljan posao u toku''.
A, onda otkrije još zanimljiviji deo, vraćanje delova slagalice u pirinač, pa mama ne mora ništa da radi ;)
Inače, ovo je prvi puta da sam se usudila da mu dam da se igra sa pirinčem unutra, ranije sam ga isključivo iznosila na terasu. Ipak, prijatno me iznenadilo što je rasutog pirinča bilo veoma malo. Ideja za ovu aktivnost potekla sa bloga The Adventures of Bear.

3 коментара:

  1. Fantasticno, moracemo da probamo.
    Koliko nam pirinca treba za ovo?
    Puno pozdrava
    Milica i Sava

    ОдговориИзбриши
  2. Dobrodosli Milice i Savo :)
    U ovoj nasoj ciniji ima negde izmedju 1 i 1,5 kg pirinca, ne znam jer smo davno pravili, a prilicno smo rasuli u igri. I kilogram ce biti dovoljan.
    Ako hocete da bude obojen postupak je jednostavan. U kesice za zamrzivac sipate pirinac, par kapi prehrambene boje u svaku, par kapi alkohola i muckanje! JA obicno ovaj deo prepustim M. Prospete na ravnu podlogu i ostavite da se osusi.
    Pozdrav, lepo se zabavite!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, kod nas ima da se kupi obojeni. Potrudicemo se :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails