четвртак, 24. децембар 2009.

Naše prve ručno rađene novogodišnje čestitke

Sigurna sam da će se baba i deda u Srbiji, a i ostali kojima šaljemo ove čestitke, obradovati delićima crteža koje je uradio njihov M lično. Iako mi ručni rad bilo koje vrste ne ide od ruke, odvažila sam se da bar sa makazama, skalpelom, lepkom i malo šljokica uradim ove čestitke od početka. Naravno, muža sam odmah angažovala da mi asistira u ovoj operaciji.
Kako sve moje ideje nastaju u trenutku i osoba sam koja mora odmah da ih realizuje inače ništa od njih, krenula sam da sečem čestitke od raznobojnog papira i tek tu otkrila da imam samo zeleni i plavi. Al, dobro, šta ćemo sad, sve će čestitike biti plave i zelene. Onda sam krenula da iscrtavam forme koje ću da izrežem sa prednje strane čestitki, pa shvatila da nema šanse da ću moći da izrežem Sneška ili Deda Mraza skalpelom. Tako da je na svim čestitkama motiv jelke, koja može lako da se izreže iz kartona. Ostatak je išao glatko. Izrezali M'ove crteže na odgovarajuću veličinu, zalepili sa unutrašnje strane, sipali malo lepka i šljokica čisto radi malo svečanijeg efekta i evo ih!

Ne izgledaju baš najprivlačnije, ali bitno je da su od srca :)
A, izrezane jelkice je M dobio da po njima lepi majušne nalepnice u obliku ukrasa za jelku. Još malo fine motorike, he, he ;)

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails