понедељак, 3. децембар 2012.

Nešto kao 'lava lampa'


Već stigosmo do decembra, a sličice od septembra još uvek čekaju da ih neko iskoristi i doda uz neki tekst na ovom blogu. Evo još jedne naše septembarske zanimacije.


 Ove zanimljive 'lava lampe' od flaša, ulja i vode odavno viđam po stranim blogovima. Deci su zanimljive, što je M i potvrdio.
U flašu, plastičnu ili staklenu, sipate ulje, do otprilike dve trećine flaše. U ulje dodate boju za kolače, po izboru. Na kraju dospete vodu, ali ne do vrha flaše, već zadjnih dva tri centimetra ostavite prazno. Sačekate da se ulje slegne na dno flaše (iskoristite da usput objasnite gustine tečnosti, ako je dete zainteresovano).


E, onda dolazi zabavni deo. Od šumećih tableta u kući sam imala jedino Ranitidin :). Ipak, delovao je savršeno. Kažu da je najbolji Alka Selzer, ali možete isprobati i bilo koju drugu šumeću tabletu.
M je dobio pola tablete koju je ubacio u flašu.
Mehurići kreću da kruže po neobojenom, vodenom delu, stvarajući efekat baš kao lava lampa, samo se kreću malo brže. Kad mehurići nestanu, dodate sledeću polovinu i sve tako dok je zabavno.


Mi smo flašu sačuvali i igrali se sa njom već nekoliko puta. Očigledno sastojcima ova količina ubačenih tableta ništa nije smetala.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails