среда, 11. јануар 2012.

Kako napraviti piši-briši vežbanke


Vežbanke po kojima deca mogu pisati sa markerima za belu tablu se mogu kupiti u knjižari, mi smo i sami nabavili jednu takvu, ali sadržaj vežbanke uopšte nije bio inspirativan za M.
Kako je u zadnje vreme u fazonu lavirinata, štampala sam mu besplatne listove sa interneta, dok mi nije palo na pamet da ih zaštitim na način koji sam već viđala puno puta na raznim blogovima (evo ovde na primer).


Potrebni su vam:
jedna fascikla sa metalnim mehanizmom,
providne folijice za papir,
marker za belu tablu
i ištampani materijal sa interneta.


M voli lavirinte, a i smatram da je još premali za bilo kakvo ozbiljnije vežbanje, tako da u njegovoj radnoj svesci ima najviše lavirinata, ali smo tu uključili i razne zadatke iz starih brojeva časopisa Vini Pu, koje M takođe sa zadovoljstvom radi.
Vi, naravno, možete odštampati one aktivnosti za koje vaši mališani pokazuju najviše interesovanja.  Dajte im marker i neki papirni ubrus u ruke, i uživajte!


4 коментара:

  1. Ovu ideju sam isprobala i Ema je odusevljena! Stalno trazi svoj "carobni flomaster" i "zadatke" i iznova ih resava. Hvala na ideji, jos dugo cemo je primenjivati :)

    ОдговориИзбриши
  2. Super sto joj se svidja, menjate zadatke s vremena na vreme i eto uvek nove vezbanke. M svoju svesku obozava (a narocito mu se svidja rec sveska, kako on kaze ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Da li možda neko ima ideju kako da napravim belu tablu za na zid, od materijala koji se mogu naći kod nas? Hvala unapred...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Martine, u principu sa markerima za belu tablu moze da se pise po bilo kojoj glatkoj plasticnoj i staklenoj povrsini, tako da mozda da potrazis neku ivericu prekrivenu plasticnim slojem bele boje (na internetu vidim da postoji, zove se melamin) ili mozda u obzir dolazi zamuceni plexiglas.

      Избриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails