понедељак, 15. новембар 2010.

Slikanje u prirodnoj veličini



Ovo je M'ova silueta sa 2 godine i 4 meseca. Iscrtala sam je na velikom hamer papiru, a onda ju je M obojio po želji. Ideja za ovu drugačiju, i super zabavnu slikarsku avanturu je došla sa bloga The Artful Parent. M je bio prilično ponet slikanjem. Pošto nemamo štafelaj, crtež sam zalepila za vrata, a tu se još uvek nalazi i ne planiramo da ga skidamo neko vreme, jer nam se svima dopada.
Plan je da svake godine radimo ovo isto. Iscrtaćemo M'ovu siluetu, on će je obojiti po želji, i tako ćemo dobiti seriju radova koji će biti odličan podsenik M'ovog fizičkog rasta i razvoja njegovog slikarskog umeća.

This is the silhouette of M, at 2 years and 4 months. The idea for this artistic endeavour came from The Artful Parent blog. M enjoyed doing this painting very much. Since we haven't got an easel, I taped the paper onto a door for M to paint. It's still there, since we all like it very much.
I plan to do this every year. That would be a nice keepsake of M's growth and his artistic development.

umetnik na delu

5 коментара:

  1. Totalno super ideja, jedva čekam da moja curica poraste pa da krenemo s igrom. Ovaj blog je prepun prekrasnih ideja.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala puno.
    Ja sa uzivanjem citam tvoje postove, po neki recept se usudim i sama da probam.
    Pozdrav za vas, obe :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicna ideja. Samo... nemamo gde da cuvamo radove tih dimenzija. Mi razmisljamo o otiscima ruke (eto ideje, da sam boji) i jednom frizu u kupatilu. Samo, nikako da krenemo... To ostavljamo za hladne dane, kad nema potrebe da se izadje iz kuce.

    ОдговориИзбриши
  4. Preduhitrili ste nas, mi se na ovo odavno spremamo, nadam se da cete da nas ubrzate. Fenomenalno skroz. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Nama je kuca ionako prenatrpana raznim rolnama papira, tako da jos par takvih nece biti na smetnji.
    Ninocka, i ja sam se na ovo spremala vec nekoliko meseci, ali sam, sto kaze Milica, odlagala za hladnije dane, tako da smo ideju iskoristili jednog kisnog jutra.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails