петак, 19. новембар 2010.

Boja u recikliranim bočicama od šampona



Sve što je potrebno za ovo super zabavno pravljenje nereda je malo brašna, soli, voda, prehrambena boja i prazne bočice od šampona, kupke, kečapa...
Ideju sam našla na blogu Tinkerlab i odmah sam znala da će M biti oduševljen. I, tako, jutros krenem da napravim obu domaću varijantu boje za ceđenje, prikupim skoro prazne bočice šampona i kupke, dobro ih isperem, samešam pola šolje brašna sa pola šolje vode i taman da dodam i pola šolje soli, shvatim da nemam obične soli, već samo morske. Pa dobro, dodam još pola šolje brašna i još mrvicu vode da razredim smesu, prespem je u bočice, dodam po malo boje i dobijem, u suštini, finger paint u bočici!
M je odmah prionuo na posao. Kad je potrošio svu boju iz bočica, odmah se bacio na slikanje, tj. razmazivanje prstima. Uživancija!
P.S. Ako budete pravili ovu boju, probajte da izbegnete kombinaciju ljubičaste i zelene. Kad se pomešaju, dobije se prilično bljak smesa :D.

The idea for this came from Tinkerlab blog. All you need is 1/2 cup of flour, 1/2 cup of salt and 1/2 cup of water. Mix it all well and pour the mixture into recycled shampoo or ketchup bottles. Add some food colouring, and let your child squeeze to his heart content.
M enjoyed it very much, and the moment he ran out of paint, he started fingerpainting.

2 коментара:

  1. "Hvala za povezivanje natrag na TinkerLab. Recikliranje šampon boca je tako dobra ideja, i to je tako zabavno vidjeti što ste do u Crna Gora, Ana! Što liječiti:)"

    ОдговориИзбриши
  2. Oznake !!!

    Bra'o ti ga mother :)

    Ljubim vas SVE !!!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails