субота, 5. септембар 2009.

M'ova knjiga o bojama (u izradi, za sada)

Na blogu Chasing Cheerios, mom omiljenom Montessori blogu, našla sam post o personalizovanoj knigici o bojama koju je mama Melissa napravila za svoju, tada jednogodišnju, devojčicu u kojoj je ona glavna junakinja. Iako sam ceo sat pokušavala da pronađem post o tome, do sada je traganje bilo bezuspešno. Ako uspem, dodaću jedan mali edit ovom postu.

Elem, reših da i ja za ovog mog napredujućeg znatiželjnika napravim nešto slično. Kako je M trenutno fasciniran bojama i osnovnim oblicima, za sada je i sam proces stvaranja ove knjižice pun pogodak. U trenutnoj fazi, fazi fotografisanja, prvo sa M krenem u sakupljanje predmeta određene boje za taj dan. ''Vidi onaj ŽUTI sunđer, donesi mami!'', ''Gde nam je knjiga o ŽUTOM piletu?'', itd. Onda, kad sve skupimo, poređamo predmete na neko fino mesto, po mogućstvu nađem neko ćebe ili prostirku iste boje, obučem M u tu istu boju, postavim ga među izabrane predmete i fotosešn može da počne. On bira stvari sa kojima će da se igra, ja ga za to vreme slikam, s vremena na vreme ga pitam da mi pokaže neki predmet, naglasim boju, i to je to.
Ideja je da kad sve završimo, fotografije zalepim na kartone koje ću svaki obojiti odgovarajućom bojom, plastificiram i povežem stranice u fotokopirnici.

Videćemo kako će ispasti. Idemo polako, nova boja na svakih nekoliko dana, tako da će ovo potrajati.Za sada evo nekoliko manje ''uspelih'' fotografija koje nisu ušle u izbor za knjigu.


Edit: I dalje nisam probašla link ka stranici na blogu, ali zahvaljujući Škrabalici, evo sličica knjige na Flickr sajtu.

http://www.flickr.com/photos/23642737@N08/3019255603/in/set-72157607190634333

Hvala Škrabalice!

3 коментара:

  1. Pratim Chasing Cherios, ali moram priznati da tu knjižicu nisam primetila. Pronađoh zato neke fotke na njihovom flickru http://www.flickr.com/photos/23642737@N08/sets/72157607190634333/
    Sjajna ideja! Samo napred!

    ОдговориИзбриши
  2. Super ideja, ovo je savršena kombinacija knjige o bojama i radosnice, knjige o dečijem odrastanju. Svašta tu može da se uključi, vremenom dodaje. Srećno sa projektom!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails