петак, 11. септембар 2009.

Krugovi i Play-Doh

M'ova najnovija fascinacija je krug. Ustvari, svi osnovni oblici, svuda ih pronalazi i identifikuje, ali krug, iliti ''kuuuug'', kako ga M zove, je posebno privlačan. Zbog toga je zavoleo crtanje prstima, i čim se dohvati boje, pokušava da izvede kružni pokret prstom i bojom po papiru. Uz to, naravno, govori ''kuuuug'', i često to što nacrta i ima približno kružni oblik.
Upravo zbog toga bojice mu nisu ni malo u milosti. pokuša da izvede oblik kruga, ne uspe (i pretpostavljam da neće još dugo moći), odmeh se iznervira i baca bojice.

Ali, zato je Play-Doh pun pogodak. Od kako je dobio set plejda, kako ga zovemo, po celi dan traži da se igra sa njim. Mama je tu da osmisli kako da nadogradimo prosto gnječenje i razvlačenje testa, Ako imate ideju šta bi još mogli da radimo, rado bi je isprobali. Evo šta smo smislili za sad:

Otisci kruga i kvadrata uz pomoć seta osnovnih oblika koji se ubacuju kroz odgovarajuće otvore. Apsolutni hit. (Na slici se ne vidi najbolje šta radi, jer jednostavno nisam uspela da fotoaparatom ispratim brzinu kojom to radi)
Pravimo ''tortu'' od plejda, pa onda M zabada slamčice, kao svećice na tortu.
Hvala Kiko i strina na poklonu :)

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails